Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Alman Devi Sartorius’tan Türkiye Hamlesi

Almanya’nın köklü şirketi Sartorius, Türkiye'de filtre teknolojisinde bilinen şirketlerden birini satın alıyor. Detaylar haberde...
Alman Devi Sartorius’tan Türkiye Hamlesi
Yorum

Almanya’nın uluslararası bir farmasötik ve laboratuvar ekipman tedarikçi olan Sartorius, Türkiye’deki  filtre ve filtrasyon teknolojisi şirketlerinden birine yönelik önemli bir hamlede bulundu.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre Almanya’nın köklü şirketi Sartorius, anlaşma sağlaması durumunda filtre teknolojisi şirketi Sartonet A.Ş’nin yüzde 100’lük hissesinin sahibi olacak.

Küresel ilaç ve laboratuvar tedarikçisi olan Sartorius hisseleri Alman Borsa’sında işlem görüyor. 2021 yılında şirketin cirosu 3.5 milyar euroya ulaştı. Söz konusu şirketin dünya genelinde 14 bin çalışanı var.

Şirketin bünyesinde dünyanın önemli hücre hattı geliştirme firması Cellca, Tap Biosystems, B. Brown International ve Stedim gibi şirketler yer alıyor.

Sartorius, 1870 yılında Frank Sartorius tarafından Almanya’da kuruldu. Dünyanın en hassas terazisi olan Sartorius 4108 modeliyle Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Sartonet A.Ş. Hakkında

Şirketin Türkiye’de almak istediği Sartonet A.Ş. ise 40 yıllık bir geçmişe sahip. Şirketin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre Türkiye’de bir ilk olarak pileli kartuş filtre kullanımına başlanmasını ve membran filtrede integrity test denilen sağlamlık testi prensiplerini Türkiye de ilaç camiasına öğreten bir kuruluş.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu