Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Alkim Kağıt (ALKA) duyurdu: Kapasite artışı ertelendi

Borsa İstanbul’da ALKA koduyla işlem gören Alkim Kağıt, kapasite artışının ertelendiğini duyurdu. İşte detaylar;
Alkim Kağıt (ALKA) duyurdu: Kapasite artışı ertelendi
HABER GİRİŞ

Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret (ALKM), 8 Nisan’da Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden kapasite artış çalışmaları hakkında güncellemeyi paylaştı.

Şirket, kurulum süreci devam etmekte olan 125.000 ton/yıl kapasiteli 2. Kağıt tesisi ile ilgili olarak 05.09.2024 tarihinde yapılan kamu duyurusuna işaret ederek yatırımın 2025’in ilk yarısında tamamlanarak üretime başlanabileceğinin belirtildiğini hatırlattı.

Gelişen süreçte yurt dışı tedarik şirketlerinin teslim ve montaj tarihlerinde yaşanan gecikmeden kaynaklı olarak yatırımın yeni tamamlanma tarihinin yılın son çeyreği olarak öngörüldüğü ifade edildi.

ALKA, 8 Nisan’da günü yüzde 1,3 artışla 7 TL’den tamamladı. Hissede yıllık artış yüzde 3 seviyesinde bulunuyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.