Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Alkim Alkali temettü kararına Genel Kurul’dan onay geldi

Alkim Alkali tarafından 2024 yılında zarar elde edildiği için kâr payı dağıtımı yapılmaması teklifinin Genel Kurul'da onaylandığı söylendi.
Alkim Alkali temettü kararına Genel Kurul’dan onay geldi
HABER GİRİŞ

Alkim Alkali Kimya A.Ş. (ALKIM) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na 2024 yılı Olağan Genel Kurul toplantısının sonuçları açıklandı. Sonuçlarda merak edilen konulardan olan temettü dağıtımına yönelik karar da açıklandı.

Şirketin TMS/TFRS’ye uygun olarak düzenlemiş finansal tablolarına göre 164.608.446 TL net dönem zarar elde ederken, vergi yasalarına göre tutulan kayıtlarda ise 42.581.767,24 TL net dönem kararının olduğu görüldü.

TMS/TFRS kayıtlarında oluşan dönem zararı nedeniyle kâr dağıtımı yapılmaması yönünde teklifin Genel Kurul’a sunulması sonucunda, kararın oy birliği ile onaylandığı açıklandı.

ALKIM kodlu payların son durumuna baktığımızda ise TSİ 15:00 sularında yüzde 0,27 yükselişle 15,02 liradan el değiştirdiği görülüyor. Haftalık yüzde 0,46 oranında kayba işaret eden paylar, yıllık yüzde 10,5’ten fazla kayba işaret ediyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.