Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

AKP’li Uslu: 1 Milyonu Aşkın Kişi Deprem Bölgesine Dönmeye Başladı

Depremin ardından şehirlerini terk eden depremzedelerin durumuna ilişkin AKP’li Milletvekili Uslu’dan açıklama geldi. Detaylar haberde;
AKP’li Uslu: 1 Milyonu Aşkın Kişi Deprem Bölgesine Dönmeye Başladı
HABER GİRİŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilin vatandaşları afet sonrası şehirlerini terk etti. Depremin ardından geçen yaklaşık iki aylık süresinin ardından ise deprem bölgesine geri dönüşlerin başladığı öğrenildi. Konuya ilişkin bilgi, AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu’dan geldi.

AKP’li vekil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı basın açıklamasında, 6 Şubat günü yaşanan deprem felaketinden kaçan 3 milyonu aşkın kişinin kademeli olarak geri dönüşte bulunduğunu şu sözlerle paylaştı:

“Son 25 günde 1,3 milyon depremzede tekrar memleketine döndü çünkü deprem bölgesinde ilk günden itibaren eşi ve benzeri görülmemiş olağanüstü gayretlerle çalışmalar yapılıyor. Geçici ticaret ve barınma merkezleri kuruldu, hayat normalleşmeye doğru hızla ilerliyor. Tarımsal çalışmaların yoğunlaşmasıyla geri dönüşler hızlanıyor.”

Hava Şartları Bölgeye Akan Desteği Engelledi

Deprem felaketine başka doğal afetlerin de eklendiğini söyleyen Uslu, hava koşullarının yarattığı olumsuzluğa dikkat çekti.

AKP Antalya Milletvekili, “Hava şartları nedeniyle helikopterler Torosları geçemedi ve 3,5 saatten fazla havada kaldı. Normal şartlarda en fazla 2,5 saat havada kalınabiliyor ancak pilotlarımız hayatlarını riske atarak 3,5 saat havada kaldı” dedi.

Askerin sahaya inmediği eleştirilerini kabul etmeyerek, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı birliklerin yanı sıra gemiden, kargo uçağına kadar araçların bölgeye gönderildiğini ekledi. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın