Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

AKP’li Elitaş Duyurdu: EYT İşi Salı Günü Biter

AKP Grup Başkanvekili Elitaş, Meclis’in yarın açılmasıyla birlikte EYT düzenlemesinin ele alınacağını ve Şubat ayının son günü EYT düğümünün çözüleceğini açıkladı.
AKP’li Elitaş Duyurdu: EYT İşi Salı Günü Biter
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Deprem nedeniyle çoğu milletvekili afet bölgesinde olduğu için 3 haftadır tatilde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi yarın açılacak. Meclis’in ana gündem maddesi olan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin Salı günü ele alınması beklenirken, AKP’den konuya ilişkin açıklama geldi.

EYT düzenlemesine ilişkin ilk günden itibaren gelişmeleri kamuoyuyla paylaşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “İlk gündem başlığımız EYT düzenlemesi Salı günü umuyorum ki bitirebiliriz” diye konuştu.

EYT düzenlemesi yasa halini alıp Meclis’ten geçtikten sonra Resmi Gazete ilanıyla birlikte hayata geçirilecek.

Düzenlemenin kamuoyuna duyurulduğu haliyle yasalaşacağı ve teklifte değişikliğe gidilmeyeceği düşünülüyor.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte, şartları karşılayan vatandaşlar başvurularını yapacak. EYT’lilerin ilk maaşları Nisan ayında hesaplara yatırılacak.

Sigorta girişi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesi olanlar EYT düzenlemesi kapsamında bulunuyor.

İlk etapta EYT kapsamında yer alan 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olması planlanıyor.

Kadınlarda çalışma süresi 20 yıl, erkeklerde 25 yıl olurken, emeklilik için yaş sınırı aranmıyor. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın