Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Ağaoğlu Açıkladı! Gramaj Hilesinde Ceza Büyük

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu, gramaj hilesi hakkında konuşarak ceza miktarını açıkladı. Detaylar haberde...
Ağaoğlu Açıkladı! Gramaj Hilesinde Ceza Büyük
Yorum

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bugün tüketicilerin bazı ürünlerde gramaj azaltarak tüketiciyi yanılttığını söyledi. Konuya yönelik bir açıklamada Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu’ndan geldi.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu, birçok üründe bu hatanın yapıldığını belirterek, “Kuruyemişte ve ay çekirdeğinde de gramaj vurgunu yapıldı. Yönetmelik maddesi gereği bunları yapması uygun değil. Bunun 347 bin lira cezası var.” dedi.

Ağaoğlu, “Tüketici kanununda bu duruma yanıltıcı ambalaj uygulaması deniliyor. Ürün başına ise 34 bin 700 lira ceza kesiliyor.”

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu, firmaların dikkat çekecek şekilde ürünün gramajını yazması gerektiğini belirtti.

Ürün gramajının düşürülüp gizli gizli zam yapıldığını belirtem Ağaoğlu, “Bu ürünler Ticaret Bakanlığı’na ihbar edilmeli. Bu manzara gerçekten vahim, gram gram tüketiciyi soydular.” dedi.

Bunun aldatıcı bir ticari uygulama olduğunu kaydetti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu