Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

AFAD Başkanı Açıkladı: Sadece Hatay ve Maraş’ta Arama Yapılıyor

Depremin 2. haftasında 9 ilde arama-kurtarma çalışmaları tamamlandı. Yalnızca 2 ilde çalışmaların sürdüğünü aktaran AFAD Başkanı, can kaybı sayısını açıkladı.
AFAD Başkanı Açıkladı: Sadece Hatay ve Maraş’ta Arama Yapılıyor
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Depremin ikinci haftasında devam eden arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgi veren AFAD Başkanı Yunus Sezer, yaşamını yitirenlerin sayısının 40 bin 642’den 40 bin 689’a yükseldiğini açıkladı.

Depremin vurduğu toplam 11 ilden yalnızca Kahramanmaraş ve Hatay’da enkaz altında arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, diğer illerde çalışmaların tamamlandığını aktardı.

AFAD Başkanı, depremzedelerin başka illere tahliyelerinin sürdüğünü söyleyerek, “430 binin üzerinde tahliye bizim tarafımızdan yapıldı. 313 bin 723 kişiyi kamu misafirhanelerinde ve otellerde misafir ediyoruz” diye konuştu.

Devam eden hasar tespit çalışmalarıyla ilgili “Şu anda yüzde 50’nin üzerinde bir hasar tespit çalışması yapıldı. Kısa bir zaman içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tamamlayacak” dedi. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.