Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

AB’den G20 Zirvesi’nde Temiz Ticaret Çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, G20 Liderler Zirvesi'nde, gelecekte yapılması gereken ticarete ilişkin açıklamada bulundu.
AB’den G20 Zirvesi’nde Temiz Ticaret Çağrısı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, G20 Liderler Zirvesi’nde temiz enerjinin önemine vurgu yapan açıklamalarda bulundu. Von der Leyen, dayanan, daha hızlı ve kısa yollardan ticaret yapılmasına olanak sağlayacak projelerin kabul edilmesini “tarihi” olarak tanımladı ve küresel ölçekte karbon fiyatlandırma düzenlemesi çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden ile “Küresel Altyapı Ortaklığı İnisiyatifi”ni (PGII) başlatmalarının ardından 2 yıl geçtiğini hatırlatan von der Leyen, “Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru” ve “Trans Afrika Koridoru” olmak üzere 2 projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade etti.

AB Komisyonu Başkanı, Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru’nu tarihi bir olay olarak tanımlayarak, bunun Hindistan ile Avrupa arasındaki ticareti yüzde 40 daha hızlı hale getireceğini söyledi.

Koridorun demir yolu bağlantı sayesinde daha hızlı, daha kısa yoldan, daha temiz ticaret imkanı ve iş fırsatları yaratacağını belirtti. Von der Leyen, Trans Afrika Koridoru projesinin de aynı ruhu taşıdığını sözlerine ekledi.

Von der Leyen, iklim değişikliğinin insan yapımı olduğunu belirterek, bununla baş edebileceği anlamına geldiğini söyledi. Bunun için inovasyona, yeşil teknolojilere yatırımlara, yenilenebilir enerji kapasitesine ve enerji verimliliğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

GCM Yatırım Banner

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi’nde, sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede Türkiye’nin Karadeniz tahıl koridoruna ilişkin çabaları nedeniyle teşekkür edildi. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.