Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD’den Sonra Sıra Almanya’da mı? Deutsche Bank’ta Düşüş!

ABD’de meydana gelen iflaslar, Almanya’ya mı sıçrayacak? Deutsche hisseleri sert düşüşünü sürdürüyor. İşte detaylar;
ABD’den Sonra Sıra Almanya’da mı? Deutsche Bank’ta Düşüş!
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME

Küresel piyasalar bankacılık sektöründen gelen haberlere odaklanmış durumda. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın iflası, büyük bir kaygıya neden olmuştu. Devam eden süreçte Credit Suisse’nin devri de sektörün kırılgan olduğuna dair korkuları artırdı.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) son faiz artışının ardından bankacılık sistemindeki stres seviyesi yükseldi. Söz konusu gelişmeler ABD’de başladı fakat Avrupa’da da kendini gösterdi. Almanya’nın en büyük Pazar payına sahip olan bankası Deutsche Bank hisseleri, yüzde 9 değer kaybıyla 8,5 euroya kadar düştü.

Dün de yüzde 3,2 düşüşle günü tamamlayan bankanın hisseleri son üç günde ortalama yüzde 13 değer kaybetti.

Bankanın tahvillerinin CDS maliyeti, son üç günde ortalama yüzde 35 artarak 190 seviyelerine yükselirken hisse senedinin fiyatı son beş ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

ABD’de ve Avrupa’da bankalara yönelik güvensizlik devam ediyor. Avrupa’da Stoxx 600 Bankacılık Endeksi Mart 15’den beri yüzde 10’a yakın düştü.

GCM Yatırım Banner

Credit Suisse’deki güven krizi, finans piyasalarında şok etkisi yarattı ve UBS, bankayı devraldı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), FED ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yetkililer sıklıkla kameralar karşısına geçerek bankacılık sektörünü yakından takip ettiklerini söyleyerek iyimser açıklamalar yapıyor. (AA)

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.