Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Halkbank’ın (HALKB) aleyhine ABD’de açılan ve uzun süredir devam eden ceza davası için “ertelenmiş kovuşturma anlaşmasına” vardı.
Yükseleceğini Düşünüyorum
Reuters tarafından paylaşılan habere göre davada görevli olan yargıç, Halkbank’ın ABD Adalet Bakanlığı ile sağladığı anlaşmanın Çarşamba günkü duruşmada ele alınacağını belirtti. Mahkemeye sunulan belgede konuya yönelik başka bir detay yer almadı.
Uzun süredir dava gündemiyle dalgalı hareketler gösteren Halk Bank payları 9 Mart tarihli haftanın ilk işlem gününde kapanış öncesinde yüzde 9 artışla 47,3 TL’ye yükseldi. Hissede aylık yüzde 8, yıllık ise yüzde 118,5 oranında değer artışı gerçekleşti.
https://www.reuters.com/business/finance/turkeys-halkbank-us-justice-department-deferred-prosecution-agreement-judge-says-2026-03-09/
Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.