Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD’den Deprem Açıklaması: Tüm Dünya Etkilendi

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Kahramanmaraş'taki depremlerin sadece bölgeyi değil tüm dünyayı etkilediğini söyledi.
ABD’den Deprem Açıklaması: Tüm Dünya Etkilendi
HABER GİRİŞ

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 10 ilin yanı sıra Suriye’nin de bazı bölgelerinde büyük yıkıma neden oldu. Türkiye’de can kaybı sayısı son açıklamaya göre 31 bin 643’e ulaştı.

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, bölgede yaşanan depremlerin yalnızca Türkiye ve Suriye’yi değil tüm dünyayı etkilediğini söyledi. Price depremde ortaya çıkan görüntülerin derinden etkileyici olduğunu belirterek, yardım için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Sözcü Price, ABD’nin Türkiye ve Suriye’de arama, kurtarma ve yardım çabalarını desteklemek için ek ekipman ve kaynakları seferber ettiğini söyledi. Olağanüstü zor koşullar altında gece gündüz çalışan insani müdahale ekiplerinin ve kurtarma görevlilerinin inanılmaz adanmışlığını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Türkiye’den sınır ötesi yardımların geçişine izni dahil, uluslararası toplumun Suriye’de depremden etkilenen bölgelere yardımın ulaştırılması için tüm gücüyle çalışma konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ahlaki bir sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Bunun siyasi değil, insanı bir konu olduğunu aktaran Price, daha fazla sınır ötesi yardım geçişlerinin daha fazla hayatı kurtaracağını ifade etti. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri Türkiye ve Suriye halklarını desteklemek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya davet etti. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.