Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD’de Borç Limiti Krizi! Hazine Bakanlığı Harekete Geçti

Borç limiti konusunda büyük sorunlar yaşayan ABD’de kriz büyüyor. Hazine Bakanlığı belirli başlı önlemler almaya çalışıyor. İşte detaylar;
ABD’de Borç Limiti Krizi! Hazine Bakanlığı Harekete Geçti
HABER GİRİŞ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı, federal hükümetin 31,4 trilyon dolar olan borç limitine ulaşmasından dolayı ülkenin temerrüde düşmesine engel olmak için olağanüstü tedbirleri uygulamak için adımları başlattı. Hazine Bakanı Yellen, konuyla ilgili önlemler doğrultusunda geçtiğimiz günlerde çağrı yapmıştı.

ABD’nin bugün 31,4 trilyon dolar olan borç limitine ulaşıldığını paylaşan Yellen, olağanüstü önlemlerin bugün uygulanmaya başladığını açıkladı.

Söz konusu önlemler kapsamında Kamu Hizmeti ve Engelliler Fonu ile Posta Hizmeti Emekli Sağlık Yardımları Fonu’na yönelik yeni yatırımlar 5 Haziran tarihine kadar askıya alındı.Bu önlemlerin süresinin önemli ölçüde belirsizliğe neden olduğunun altını çizen Yellen, ABD’nin tam güven ve itibarını korumak için derhal harekete geçme çağrısını bir kez daha vurguladı.

Federal hükümet temerrüde neden olabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşma tehdidiyle karşı karşıya. Söz konusu limit dünya devinin ödünç alabileceği parayı gösteriyor.

Başkan Joe Biden, borç limitinin artırılması gerektiğini savunurken Temsilciler Meclisi’nde bulunan Cumhuriyetçiler, harcamaların azalması gerektiğini savunarak bu talebi reddediyor.

GCM Yatırım Banner

Dünyanın en güçlü ekonomisinde bu olay “birkaç ay içinde mali krize yol açabilecek bir açmaz” olarak isimlendiriliyor.

Hazine Bakanlığı, bugün aldığı önlemlerle bazı emeklilik fonlarının mali kaynakları kullanılarak hükümetin borç limitinin aşmasına engel olmaya çalışıyor. (AA)

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.