Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD, JPMorgan’ı Rusya Kararı Konusunda Uyardı

ABD hükümeti, JPMorgan’ı, Rusya’ya tahıl ödemelerini durdurma noktasında acele etmemesi yönünde uyardı.
ABD, JPMorgan’ı Rusya Kararı Konusunda Uyardı
HABER GİRİŞ

ABD hükümeti yatırım bankası JPMorgan’ı, Ukrayna tahılının Karadeniz’e güvenli bir şekilde ihraç edilmesine izin veren anlaşmadan çekilmesinin ardından Rusya’ya tarımsal ödeme işlemlerini durdurması öncesinde “sabırlı olması” çağrısında bulundu.

JPMorgan, Washington’dan gelen güvencelerle birkaç ay boyunca Rusya’nın bazı tahıl ihracat ödemelerini gerçekleştirmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın Temmuz ayında Karadeniz tahıl anlaşmasından çekilmesinin ardından bu iş birliğinin Ağustos başında sona erdiğini söyledi.

Hükümet yetkilisi James O’Brien açıklamasında, “Bu JPMorgan’ın kararıydı ve aslında biz Ruslara anlaşmaya geri döneceklerine dair işaretler gösterebilirlerse bu ödeme sistemini canlı tutmanın çok daha kolay olacağını açıkça belirtmiştik” ifadelerini kullandı.

JPMorgan’ın iş ve itibar faktörlerine dayalı tamamen ticari bir karar verdiğini belirtti. JPMorgan’a yakın bir kaynak, bankanın başlangıçta ABD hükümetinin talebi üzerine düzenlemeyi kabul ettiğini bildirdi.

O’Brien, New York’taki Birleşmiş Milletler’de dünya liderlerinin yıllık toplantısının oturum aralarında yaptığı röportajda, “Bunu teşvik etmedik. Aslında, Rusya’nın herhangi bir işaret göstermesi halinde onları sabırlı olmaya teşvik ettik” sözlerini kullandı.

GCM Yatırım Banner

Batılı ülkeler Rusya’yı, küresel gıda fiyatlarının düşmesine yardımcı olan Karadeniz anlaşmasından çekilerek ve ardından Ukrayna limanlarına ve tahıl depolarına hava saldırıları düzenleyerek gıdayı bir savaş silahı olarak kullanmakla suçluyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.