Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD ISM İmalat Endeksi Temmuz’da Beklentiden İyi Geldi

ABD’nin ekonomik göstergelerinden biri olan ISM İmalat PMI verileri açıklandı. Tahminleri aşan verilerle ilgili detaylar haberimizde,
ABD ISM İmalat Endeksi Temmuz’da Beklentiden İyi Geldi
HABER GİRİŞ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ISM İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi), 2022 yılının Temmuz ayında piyasa tahminlerini aşarak 52,8 oldu.

Piyasa tahminleri 52’ye işaret ederken Haziran verisi 53 olmuştu.

ISM imalat endeksinde 2022 Temmuz ayında bir önceki aya göre 0,2 puanlık bir düşüş gerçekleşti.

İmalat PMI 1 Yılın En Düşüğünde!

Okuma, fabrika faaliyetinin art arda 26. ayında yükseldiğine işaret etse de Haziran 2020’den bu yana en zayıf seviye oldu.

Ankette, talep oranlarının düşüşü sürdürdüğü, tedarikçi teslimatlarının iyileştiği ve fiyatların kabul edilebilir seviyelere zayıfladığı belirtildi.

GCM Yatırım Banner

ISM’den Timothy Fiore, okumaların üst üste 26. ay boyunca genel ekonomide genişlemeye işaret ettiğini dile getirdi.

Yeni siparişler ve istihdam azalırken üretim ve tedarikçi teslimatları yavaşladı. Stoklar daha hızlı yükselirken fiyat baskıları yumuşadı.

Endekse göre birçok sektör büyüme kaydetmeyi başardı. Diğer sektörlere göre orta-güçlü seviyelerde büyüme sergileyen sektörler; petrol ve kömür ürünleri, bilgisayar ve elektronik ürünler, taşıma ekipmanları ve makine ekipmanları olarak açıklandı.

ABD Ekonomisine İlişkin Endişeler Sürüyor

Ankete katılan yorumculara göre sektörde işten çıkarma, işe alımların dondurulması, personel sayısının azaltılması gibi ekonomi için olumsuz belirtiler olsa da birçok şirket güçlü seviyelerde istihdam sağlamaya devam ediyor.

Panelistlere göre ABD ekonomisini en çok küresel enerji krizleri etkiliyor. Temmuz ayında fiyatların diğer aylara göre azalması olumlu gibi görünse de küresel enerji piyasalarındaki krizler ve istikrarsızlık devam ediyor.

Endekse göre birçok sektör büyüme kaydetti. Diğer sektörlere göre orta-güçlü seviyelerde büyüme sergileyen sektörler; petrol ve kömür ürünleri, bilgisayar ve elektronik ürünler, taşıma ekipmanları ve makine ekipmanları olarak açıklandı.

Ankete katılan katılımcılar için en büyük endişe nakliye süreleri, işgücü piyasası ve talebin düşük olması.

Endişelerini dile getiren katılımcılar, stok konusunda problem olmadığını, sorunun teslimat olduğunu ifade etti.

Panelistler son olarak çip sorunu, pandemi sürecinden sonra Çin’de başlayan tedarik sorunları, artan enflasyon, ekonomideki durgunluk, lojistik sorunlar gibi birçok konuda endişelerini dile getirdi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın