Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD Ekonomisi için 2. Tahmin İlkinden Kötü Geldi!

Dünyanın en büyük ekonomisinde daralma, ilk tahmine kıyasla daha sert gerçekleşti. İkinci okuma durgunluk beklentilerini güçlendirirken endişeleri artırdı.
ABD Ekonomisi için 2. Tahmin İlkinden Kötü Geldi!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

ABD’de resesyon beklentileri artarken açıklanan rakamlar karamsar tahminleri destekliyor. ABD Ekonomik Analiz Bürosu (BEA) tarafından yayımlanan rapor, gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) 2022’nin ilk üç ayında yüzde 1,5 daraldığını gösterdi.

ABD Ekonomisi Pandemi Çöküşünden Sonra İlk Kez Daraldı

ABD Ekonomisi Pandemi Çöküşünden Sonra İlk Kez Daraldı
KAYNAK: U.S. Bureau of Economic Analysis

İkinci tahmin, önceki yüzde 1,4’lük okumadan yukarı yönlü revize edildi.

İlk çeyrek daralması dördüncü çeyrekteki yüzde 6,9’luk GSYİH büyümesi üzerine gelirken bu 2020’nin ikinci çeyreğindeki yüzde 31,2’lik tarihin en kötü düşüşünden sonra ilk daralma oldu.

Yüzde eksi 1,5’e güncelleme, öncelikle tüketici harcamalarında yapılan yukarı yönlü bir revizyonla kısmen dengelenen özel envanter yatırımı ve konut yatırımına yönelik aşağı yönlü revizyonları yansıttı. Cari dolar GSYİH, ilk çeyrekte yıllık yüzde 6,5 veya 381,5 milyar dolar artarak 24,38 trilyon dolara ulaştı.

Gayri safi yurtiçi alımlar için fiyat endeksi, dördüncü çeyrekteki yüzde 7’lik artışa kıyasla, ilk çeyrekte yüzde 8 arttı. PCE (Kişisel Tüketim Giderleri) fiyat endeksi yüzde 6,4’lük bir artışa kıyasla yüzde 7 arttı. Gıda ve enerji fiyatları hariç tutulduğunda, PCE fiyat endeksi yüzde 5 artışa kıyasla yüzde 5,1 artış kaydetti.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.