Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

AB Yıl Sonuna Kadar Rus Petrolünü Yasaklayabilir

Avrupa Birliği’nden iki diplomat, üye ülkelerin Rusya’dan petrol alımını durdurmaya istekli olduğunu belirtiyor. Detaylar haberde...
AB Yıl Sonuna Kadar Rus Petrolünü Yasaklayabilir
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Avrupa Birliği’nden iki diplomat, Avrupa Komisyonu ile AB üye ülkeleri arasında yapılan görüşmelerin ardından, AB’nin yıl sonuna kadar Rus petrolü ithalatını yasaklamaya eğilimli olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği, Rusya’nın Ukrayna’yı iki ay önce işgal etmesi nedeniyle, Rusya’ya karşı yeni bir bir yaptırım paketi hazırlıyor. Paketin Rusya’ya yönelik petrol, banka, bazı şirketleri ve kişileri içermesi bekleniyor.

Komisyon bazı üye ülkeler ile görüşmelerde bulundu. Çarşamba günü Brüksel’de yapılacak AB büyükelçileri toplantısında, yaptırım planının netleşmesi bekleniyor. AB enerji bakanları da konuyu görüşmek üzere Pazartesi günü Belçika’nın başkentindde bir araya gelecek.

Diplomatlar bazı AB ülkelerinin 2022’nin sonundan önce petrol kullanımına son verebileceğini ancak bazı ülkelerin yüksek fiyatlardan dolayı endişeli olduğunu belirtiyor.

Diplomatlar, Rusya petrolünün en büyük alıcılarından biri olan Almanya’nın 2022’nin sonundaki kesintiye katılmaya istekli göründüğünü, ancak Avusturya, Macaristan, İtalya ve Slovakya gibi ülkelerin hala çekinceleri olduğunu söyledi.

Bazı AB ülkeleri, Rus petrolü için ödemek istedikleri fiyata bir üst sınır getirilmesini önerdi. Yine de başka ülkelerden yapılacak ek tedarikler ile fiyatların yükselebileceği belirtiliyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın