Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

9 Şirketin Borçlanma Aracı İhraç Başvurusuna Onay Verildi

SPK, 9 şirketin ihraç başvurusunu onayladı ve 15 internet sitesiyle ilgili hukuki işlem kararı alındığını duyurdu. Detaylar haberimizde,
9 Şirketin Borçlanma Aracı İhraç Başvurusuna Onay Verildi
HABER GİRİŞ

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bugün yaptığı açıklamayla 9 şirketin borçlanma aracı ihraç başvurusunu onayladığını bildirdi. SPK, ihraççıları, türleri ve izin verilen borçlanma tutarlarını açıkladı. Bunun yanında bazı internet siteleriyle ilgili hukuki işlemlerin yapılmasına karar verildiğini belirtti.

SPK, Ata Yatırım Menkul Değerler A.Ş. için 70 milyon lira, Sümer Faktoring A.Ş. için 112 milyon lira, Akdeniz Faktoring A.Ş. 273 milyon lira, Garanti Faktoring A.Ş. için 982 milyon lira, İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. için 1 milyar lira, Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. için 580 milyon lira, Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. için 2 milyar 750 milyon lira, Arçelik A.Ş. için 7 milyar lira, Pınar Süt Mamulleri A.Ş. için 500 milyon lira olan borçlanma aracı ihraç başvurularına izin verildiğini duyurdu.

15 İnternet Sitesine Hukuki İşlem

Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik internet üzerinden yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen şirketlerle ilgili açıklama yapıldı. Söz konusu internet sitelerine erişimin engellenmesi için SPK’nın 99’uncu maddesinin dördüncü fıkrası gereğince hukuki işlemlerin yapılmasına karar verildiği ifade edildi.

Kurul, BGC Partners Menkul Değerler A.Ş.’ nin ticaret unvanının Vesta Menkul Değerler A.Ş, Reel Kapital Menkul Değerler A.Ş.’nin ticaret unvanının ise TFG İstanbul Menkul Değerler A.Ş. olarak değiştirilmesini kapsayan esas sözleşme değişikliği başvurusunun, olumlu karşılandığını bildirdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.