Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

3600 Ek Gösterge ve Öğrenci Affı Düzenlemesi Meclis’te

3600 ek göstergenin yanı sıra öğrenci affı düzenlemesini de içeren 57 maddelik torba kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Detaylar haberde;
3600 Ek Gösterge ve Öğrenci Affı Düzenlemesi Meclis’te
HABER GİRİŞ

3600 ek gösterge ile öğrenci affı düzenlemesini de içeren ekonomiye ilişkin “torba” kanun teklifi bugün akşam saatlerinde TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

İlk imzacısının Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Güler’in olduğu toplam 57 maddeden oluşan teklifin Meclis tatile girmeden önce kanunlaşması bekleniyor.

En Düşük Emekli Aylığı 3 Bin Lira Oluyor

Kanun teklifi ile birlikte en düşük 2500 lira olan emekli aylığı 3 bin liraya yükselmiş olacak.

3600 Ek Gösterge

3600 göstergeye ilişkin düzenleme ile tüm memurlara 600 ek gösterge verilecek ve buna göre bir kademelendirme yapılacak.

Üniversite Öğrenci Affı da Geliyor

Düzenlemede öne çıkan konu başlıklarından birisi de yaklaşık 4 milyon öğrenciyi kapsayan üniversite öğrenci affı. Teklifin kanunlaşması ile yükseköğretim kurumlarında hazırlık, lisans, ön lisans veya lisansüstü öğrenim gören öğrencilerden kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dâhil bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde başvuruda bulunmaları şartıyla 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilecek.

GCM Yatırım Banner

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar ise terhislerini takip eden iki ay içinde bu haktan yararlanma fırsatını elde edecek.

Ayrıca düzenlemeye göre Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, TBMM Başkanlığı, Bakanlık ya da TBMM üyelerinin emeklilik işlemleri 9000 ek gösterge rakamı esas alınarak gerçekleştirilecek. Bütün belediye başkanları makam/temsil ve görev tazminatlarından faydalanacak.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın