Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2024 Yılında Borsanın Seyri Nasıl Olacak? Uzmanlar Yanıtladı

Uzmanlar, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında ekonomide atılan adımların 2024 yılında borsaya olan etkisini değerlendirdi. Detaylar haberde...
2024 Yılında Borsanın Seyri Nasıl Olacak? Uzmanlar Yanıtladı
HABER GİRİŞ

BIST 100 endeksi yatırımcılar için dikkat çeken yatırım araçlarından biri olmayı sürdürüyor. Yatırımcılar, 3,5 yılda 9 kattan fazla artarak 825 puandan 8 bin 500 puana kadar çıkan endeksin, 2024 yılındaki seyrini merak ediyor. BIST 100 endeksinin 2024 seyrini değerlendiren uzmanlar beklentilerini açıkladı.

Bloomberg’e değerlendirmede bulunan QNB Finansinvest Araştırma Grup Yöneticisi Can Alagöz, BIST 100 endeksinde 2024’ün ilk yarısında dalgalanma yaşanabileceğini belirterek, Türkiye’de reel faiz olduğunu söyledi.

Enflasyonun yüksek seyri baz alındığında, yarısının görece biraz daha dengeli bir piyasa dinamiğiyle devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Alagöz, enflasyonun düşüş trendine gireceğini öngördüklerini bu yüzden yılın ikinci yarısına ilişkin beklentilerin olumlu olduğunu söyledi.

Küresel finans otoritelerinin tekrardan Türkiye’ye ilgisinin artabileceği bir dönem olma ihtimalini de yüksek olduğunu not etti.

GCM Yatırım Banner

“Borsada Ralli Bitmedi”

Ekonomide atılan adımların olumlu sonuçlar getireceğini böylece ortaya pozitif bir görünüm çıkacağını belirten İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, çok ciddi bir anlamda para çıkışının olacağını düşünmediklerini söyledi.

Borsada rallinin bittiğini söylemenin zor olduğunu bildirdi.

Özer, olağanüstü bir durum olmadığı, risk ortamını artıracak özellikle enflasyon risklerini yukarı yönde etkileyecek bir süreç olmadığı sürece borsanın yılın ikinci yarısında alınabileceğini düşündüğünü söyledi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.