Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2023 için Bitcoin mi Altın mı? Yatırım Şirketinden Cevap Geldi!

Ekonomik belirsizliklerin, enflasyonun ve hayat pahalılığının arttığı bu dönemde yatırımcılar bir yol haritası arıyor. Ünlü şirketten kritik tahmin geldi.
2023 için Bitcoin mi Altın mı? Yatırım Şirketinden Cevap Geldi!
HABER GİRİŞ

Kazançlarını artırmak isteyen ve özellikle Türkiye gibi enflasyonun ciddi seviyelerde seyrettiği ülkelerde paralarının değerini korumak isteyen yatırımcılar, yeni yıla girilmesiyle birlikte kendileri için doğru yatırım aracını seçmeye çalışıyor. 2023 yılı için amiral kripto para birimi Bitcoin (BTC) ile ilgili iyimser tahminler artıyor.

Güvenli liman olarak bilinen altının da bu yıla damga vuracağı tahmin ediliyor. SEC’e kayıtlı bir yatırım yönetimi hizmeti sağlayıcısı ve zengin ailelere yatırım danışmanlığı yapan bir şirket olan Morgan Greek Capital’in CEO’su Mark Yusko, başta Bitcoin olmak üzere riskli varlıkların bu yıl çıkış yapacağını söylüyor.

“Altından Daha İyi Olacak”

Yusko, 2022 yılındaki çöküşten sonra Bitcoin’in altından daha iyi performans göstereceğini vurguladı ve “Altın, değer konusunda nihai hakem olarak görev yapıyor. Ancak bence BTC bu yıl altından daha iyi bir yıl geçirecek. Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff ise ağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Peter Schiff BTC ile ilgili aktif olarak karamsar tahminler yapan ve çöküş uyarıları yapan bir isim olarak karşımıza çıkıyor.

Yusko, BTC ve teknoloji hisseleri gibi riskli varlıklar için mevcut piyasa koşullarını 2000’li yılların başındaki dot-com balonuyla karşılaştırdı ve bugün birçok şirketin yükseldikten sonra sert düştüğüne işaret etti.

GCM Yatırım Banner

Öncü kripto para birimi BTC, 2022 yılını 16,568 dolardan kapattı ve yılı negatif bölgede kapatarak yüzde 65 kayıp verdi.

Gram altın ise yatırımcısına yüzde 43 oranında kazanç sağlayarak yılı 1096 TL’den kapattı. Sarı metal yeni yılda sadece 12 günde gözle görülür bir çıkış yaparak 1138 TL’ye kadar yükseldi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.