Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2022 Noel Baba Rallisi Yolda: Bu Kripto Paralar Patlama Yapabilir!

2022 yılı, bir önceki yıla kıyasla kripto pazarı için dertlerin bitmediği bir dönem oldu. Ancak 2023'e girmeden gözler olası bir Noel Baba rallisine çevrildi. Detaylar...
2022 Noel Baba Rallisi Yolda: Bu Kripto Paralar Patlama Yapabilir!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Terra ekosisteminin çöküşü ve FTX borsasının iflası başta olmak üzere dünya genelindeki olumsuz iklim, kripto para pazarının kötü bir yıl geçirmesine neden oldu. 2022 yılının artık son ayına girmeye yakınken yine de her şeyin bittiğini söylemek güç! Çünkü olası bir Noel Baba rallisi ufukta!

Christmas Rally ya da Santa Claus Rally olarak adlandırılan Noel Baba Rallisi, yeni yıla girmenin verdiği iyimserlik ruhunun etkisiyle yılın ilk haftalarında piyasada yükseliş beklenmesiyle ortaya çıkan bir kavramdır. Ve yeni yıl yaklaşırken, yatırımcılar Noel Baba rallisinde patlama yapmaya hazırlanan ve 100 kat kazanç potansiyeli barındıran kripto para birimlerine gözünü dikti.

Kripto para sektörü ve bunlarla ilişkili geniş hizmet ve ürün evreni, son birkaç yılda hızla büyüdü. Uzmanlara göre düzenleyiciler, kripto pazarının büyümesini engellemeyi hayatlarının amacı haline getirmiş olsalar bile (!) kripto benimsenmesi artmaya devam edecek. Pazardaki oynaklık devam ettikçe düzenleyici kurumların, piyasa üzerindeki baskısı da devam edecek gibi.

Oynaklığın dramatik yükselişinden bahsetmişken, 2022 yılı kripto yatırımcıları için son derece endişe verici geçti. Bitcoin ve Ethereum gibi piyasa değeri en yüksek kripto para birimleri değerlerinin yüzde 50’den fazlasını kaybetti. Ve bir kartopu etkisiyle neredeyse tüm altcoinler düştü. Ancak uzmanlar, 2022’nin son kısmında işleri kripto piyasası lehine çözecek ve en güvenilir kripto yatırımlarını ortaya çıkaracak bir Noel Baba rallisinin gerçekleşeceğini düşünüyor.

Bu düşüncede olan yatırımcılar, 100 kat patlama potansiyeline sahip kripto para birimlerini belirlemek için piyasayı yakından takip ediyor. Analytics Insight analistleri konuya dair kendi araştırma sonuçlarını paylaştı ve 2022’de Noel Baba rallisi sırasında 100 kat patlama ihtimaline sahip en iyi kripto para birimlerini listeledi.

GCM Yatırım Banner

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin temelde bu çeyrekte en iyi performans gösteren kripto para birimlerinin başında geliyor. Elon Musk’ın Twitter anlaşmasını sonuca bağlamasıyla birlikte kripto varlık bir yıl içinde neredeyse yüzde 150 büyüdü.

Son zamanlarda, Dogefather olarak nitelendirilen Elon ve Vitalik Buterin’in Dogecoin geliştirmelerini ilerletmek için iş birliği yapabileceklerine dair söylentiler dolaşıyor. Ayrıca, Elon dolaylı olarak Twitter’ın entegre ödeme hizmetlerine sahip olabileceğini ima ettikten sonra DOGE değeri hızla yükseldi. Görünen o ki DOGE zaten yükselecek ve 2022’de bir Noel Baba rallisi gerçekleşirse en iyi yatırımlardan biri olma potansiyeline sahip.

Shiba Inu (SHIB)

Dogecoin’in ardından Shiba Inu, piyasadaki en popüler meme tabanlı dijital paralarından biridir. SHIB, belki çok uzun vadeli bir yatırım olarak değil, yalnızca bir meme dijital para olarak kabul edilen ve kendini “Dogecoin katili” olarak nitelendiren bir varlıktır.

Son birkaç yıldır DOGE’un ayak izlerini takip eden ve fanatik bir topluluğu bulunan SHIB, bu nedenle 2022’deki bir sonraki boğa koşusunda patlayıcı bir potansiyele sahiptir.

Ripple (XRP)

Ripple ile SEC arasında devam eden ve artık sona yaklaşan uzatmalı davanın sonucu hiç kuşku yok ki XRP fiyatını doğrudan etkileyecek. XRP’nin son fiyat artışı, iki taraf arasında devam eden yasal anlaşmazlıkta XRP’nin elde ettiği yeni kazanımlarla birlikte geldi.

Davanın ilk günlerine kıyasla Ripple cephesi an itibarıyla psikolojik üstünlüğü ele geçirmiş görünüyor. Bu da yatırımcılara güven veriyor. Ripple’ın davadan zaferle ayrılma beklentisi XRP için her an dev bir rallinin başlayabileceğinin bir işareti olarak görülüyor.

Cardano (ADA)

ADA, önümüzdeki aylarda fırlaması beklenen güçlü, uzun vadeli bir yatırım olarak görülüyor. Cardano, güvenlik ve ademi merkeziyetçilik açısından kendisini çok güçlü kılan en gelişmiş iş kanıtı (PoW) algoritmalarından birine sahiptir. Bu, 2023’te ve gelecek yıllarda DApps (merkezi olmayan uygulamalar) geliştiricileri için onu son derece çekici kılmaktadır.

Litecoin (LTC)

Bitcoin şu anda piyasada oynaklığı en yüksek kripto para birimlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle çoğu yatırımcı farklı alternatifler arayabilmektedir. Yılın son döneminde ciddi yükseliş gösteren Litecoin bunların başında gelmektedir.

Bitcoin’e en yakın en iyi alternatiflerden birisi olan Litecoin’in benzerlerinden farklı özellikleri vardır. Yapısının işlem onay sürelerini önemli derecede düşürmesi ve gönderim hızını avantajlı hale getirmesi sonucunda daha hızlı işlemler ve daha düşük ücretler sağlamaktadır.

Binance Coin (BNB)

Binance, blok zinciri tabanlı ağlardan oluşan, merkeziyetsiz olmayan, benzersiz bir ekosistemdir. Şirket, birçok ülkede lider kripto borsası haline gelmiş olup, yan kuruluşları da önemli ilgi görmektedir.

Şirketin BNB token’ı 2022’deki en güçlü yatırımlardan biri olmakla birlikte muhtemel Noel Baba rallisinde en büyük yükselişi gösterme adaylarından biridir.

Polygon (MATIC)

Polygon, Ethereum blokzincirinde ölçeklenebilirlik ve altyapı geliştirme hizmetleri için iyi yapılandırılmış, kullanımı kolay bir platformdur. Temel bileşeni, birden fazla türde uygulama ortaya çıkarmayı destekleyen modüler, esnek bir çerçeve olan Polygon SDK’dır.

MATIC tokenı var olmaya devam edecek ve sistemi güvence altına alarak, yönetişimi etkinleştirerek giderek daha önemli bir rol oynayacaktır.

Polkadot (DOT)

DOT temelde bir Web3 kripto para birimidir. Özel blok zincirlerinden oluşan bir ağı birbirine bağlayan ve güvence altına alan, açık kaynaklı, parçalı çok zincirli bir protokoldür. Yalnızca tokenların değil, herhangi bir veri veya varlık türünün zincirler arası transferini kolaylaştıran ve böylece blok zincirlerinin birbirleriyle birlikte çalışabilir olmasına izin veren bir protokoldür.

Polkadot’un artan önemi ile gelecek aylarda büyük bir DOT rallisine tanıklık edebiliriz.

Aave (AAVE)

Compound ile rekabet halinde olan Aave, yatırımcıların kripto varlık ödünç verip almasına izin veren, merkezi olmayan bir finans protokolü olarak tanımlanabilir. Bu sistemde borç verenler, kripto varlıkları özel olarak oluşturulmuş likidite havuzlarına yatırarak faiz elde ederler. Borçlular daha sonra bu likiditeyi kullanarak flash loan işlemleri (işlem bitmeden önce geri ödeme zorunluluğu olan fakat herhangi bir teminat gerektirmeyen kredi türü) için kriptolarını teminat olarak kullanabilirler.

AAVE, kendisinin tutan yatırımcılara platformda indirimli ücretler sağlar. Bunun yanı sıra bir yönetişim tokenı olarak hizmet ederek sahiplerine protokolün gelecekteki gelişimine yönelik söz hakkı tanır.

Decentraland (MANA)

Decentraland, sektörün yeni kripto para birimleri arasında yer almasına rağmen, hiç kuşku yok ki büyüyen metaverse hayranlarının dikkatini çekmeyi başardı.

Decentraland, kendisini, kullanıcıların içerik ve uygulamalar oluşturmasına, deneyimlemesine ve bunlardan para kazanmasına olanak tanıyan, Ethereum blok zinciri tarafından desteklenen bir sanal gerçeklik platformu olarak tanımlamaktadır.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın