Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2022 Dünya Kupası’na Doğru Boğa Koşusu Sinyali Veren 3 Altcoin!

Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan FIFA Dünya Kupası'nın 22.si yaklaşırken bazı altcoinlerin bu dönemde prim yapması şaşırtmayacak. Detaylar...
2022 Dünya Kupası’na Doğru Boğa Koşusu Sinyali Veren 3 Altcoin!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Katar’da düzenlenecek olan FIFA 2022 Dünya Kupası için geri sayım başladı. Dünyanın en kapsamlı spor organizasyonlarının başında gelen turnuva sadece futbol severleri değil kripto sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Analist Brian Bollinger, yaklaşan etkinlik öncesinde hareketlilik kazanmasını beklediği altcoinlerden bahsetti.

Spor etkinlikleri, dünyanın dört bir yanında futbola ilgi duyanların ve taraftarların ilgi odağı durumundadır. Sonuç olarak, bu etkinlikler kripto sektöründeki şirketlerin hizmetlerinin reklamını yapmak ve faydalarını devasa bir topluluğa sergilemek için en uygun platformlardan biri haline gelmiştir.

Şu an için gündemde olan etkinlik ise 20 Kasım ile 18 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında Katar’da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası.

Bollinger, organizasyon öncesi ve esnasında önemli ölçüde yükseliş gösterme potansiyeli barındıran bazı kripto paraları analiz etti.

Crypto.com (CRO) Resmi Sponsorlardan Biri

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Crypto.com, bu yılın ilk aylarında Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nın resmi sponsoru ilan edildi. Bu sponsorluk sayesinde kripto para ticaret platformu, en prestijli spor etkinliklerinden birinde muazzam bir marka görünürlüğü elde etmiş olacak.

GCM Yatırım Banner

Kripto para piyasasında FTX krizi kaynaklı son kan banyosunun ortasında, CRO/USDT çifti aylık 0.1 dolarlık çok önemli bir desteği kaybetti. Yeniden test sonrası düşüş, fiyatları yüzde 34 kadar aşağı çekerek 0.064 dolar seviyesine indirdi.

Ancak teknik grafik, düşen fiyatın 0.7 dolarlık başka bir desteği aştığını gösteriyor. Analiste göre bu kırılma, satış momentumunu yoğunlaştırmalı ve fiyatı Aralık 2020’deki 0.55 dolarlık dip desteğe kadar düşürmelidir. Bununla birlikte, aşırı satım bölgesine düşen haftalık RSI eğimi (göreceli güç endeksi), tüccarların satış faaliyetini aşırı uzattığını ve bunun karşılığında piyasada daha fazla alıcı çekmesi gerektiğini gösteriyor.

Ayrıca, kritik destekteki indirimli fiyatlar ve yaklaşan FIFA maçlarının, CRO/USDT çiftini daha yüksek seviyelere çıkarması beklenebilir.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Kaynak: CoinGape

Diğer yandan, dev kripto borsası BitMEX, iki yeni CRO kalıcı sözleşmesi listelediğini duyurdu: CROUSD ve CROUSDT. Bu da CRO için nemli bir gelişme olarak gösterilebilir.

Algorand (ALGO) Bu Günleri Hareketli Geçirebilir

Yaz döneminde imzaladığı anlaşma ile Katar Dünya Kupası’nın resmi blok zinciri sponsoru olan ALGO, analistin dikkat çektiği bir diğer kripto para birimi oldu.

Blok zinciri destekli bir cüzdan çözümü sağlamak için FIFA’nın resmi blok zinciri platformu olan Algorand’ın anlaşmasına dair şu ifadeler kullanıldı: “Algorand, anlaşmanın bir parçası olarak FIFA’nın dijital varlık stratejisini daha da geliştirmesine yardımcı olacak. FIFA reklam, medya teşhiri ve promosyon fırsatları dahil olmak üzere sponsorluk varlıkları sağlayacak.”

Bollinger’e göre ALGO/USDT çiftinde devam eden yatay ralli, bir megafon modelinin oluşumunu gösteriyor. Teoride, bu devam modeli, fiyatlar trend çizgilerinden herhangi birini ihlal ettiğinde hakim eğilimi (şu anda düşüş eğiliminde) teşvik eder.

Altcoin haber yazımı esnasında yüzde 2.5’lik gün içi kayıpla 0.2675 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte, alt destek trend çizgisini yeniden test eden fiyat, yükselişin tersine dönme olasılığını gösteriyor. Ayrıca, bu destekte daha düşük bir fiyat ret mumu ve günlük RSI eğimindeki yükseliş sapması, potansiyel bir toparlanmayı vurguluyor. Bir yükseliş kırılması, fiyatı ilk etapta 0.67 dolara kadar yükseltebilir.

Chiliz (CHZ) Yüzde 45 Yükselebilir

Chiliz (CHZ) bilindiği üzere dünyanın dev futbol kulüpleri için çeşitli taraftar tokenlarının yaratıcısı olan Socios.com’u desteklemektedir. Bu dev kulüpler arasında Paris Saint-Germain (PSG), AC Milan (ACM), Manchester City (CITY) ve FC Barcelona (BAR) yer almaktadır. Böylece futbol tutkunları, bu fan tokenlarını kullanarak yaklaşan FIFA maçlarıyla daha iyi ve etkili etkileşim yaşayabilecekler.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Kaynak: CoinGape

Analist, günlük Chiliz fiyat grafiği incelediğinde ALGO/USDT grafiğiyle aynı modeli gösterdiğinin altını çizdi. Dijital para fiyatı, megafon modelinin her iki trend çizgisini de üç kez yeniden test etti.

Altcoin haber yazımı esnasında 0.2018 dolardan el değiştiriyor ve son zamanlarda destek trend çizgisinden toparlandı. Bollingere’e göre ideal bir durumda, formasyon içindeki bu yükseliş eğilimi, genel trend çizgisini karşılamak için fiyatların yüzde 45 daha yüksek olmasına yol açmalıdır.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.