Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2022 Dünya Kupası Boyunca Takip Edilmesi Gereken 10 Kripto Para

FIFA 2022 Dünya Kupası, hafta sonu Katar'da başladı. Ünlü analiz şirketi, 18 Aralık'a kadar sürecek turnuvada takip edilmesi gereken kripto para birimlerini sıraladı. Detaylar...
2022 Dünya Kupası Boyunca Takip Edilmesi Gereken 10 Kripto Para
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Kripto para piyasasında FTX krizinin etkileri görülmeye devam ederken, Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası bu karanlık piyasa ortamında bazı kripto para birimlerine ışık oldu. Turnuva öncesinde fiyatları fırlayan bazı fan tokenları büyük dikkat çekerken, turnuva sonuna kadar başta fan tokenlar olmak üzere çeşitli kripto varlıklarda hareketlilik bekleniyor.

Kripto para birimlerinin geleceğine dair analizleriyle bilinen Analytics Insight, kripto borsası Huobi’nin araştırma ekibinin fan tokenlara dair raporundan yola çıkarak yeni bir liste paylaştı. Listede turnuva süresince dikkat edilmesi gereken 10 kripto para birimine yer verildi.

Bilindiği üzere 9 Kasım 2022 tarihinde FTX borsasının çöküşünün ardından kripto piyasası büyük bir kriz içine girdi. Bitcoin sadece üç gün içinde değerinin yüzde 25’ini kaybetti ve FTX tokenı inanılmaz bir hızla yüzde 90 geriledi.

Kripto sektörü bu süreçte yalnızca finansal bir kriz yaşamadı, aynı zamanda psikolojik bir krizin etkileri de hissedilmeye başlandı. Birçok yatırımcı ve daha geniş topluluklar arasındaki güven kaybı, yıllarca süren kitlesel kripto benimsemesine önemli bir darbe vurdu.

Dünya Kupası Bu Kripto Paraları Hareketlendirebilir

Bu süreçte başlayan FIFA 2022 Dünya Kupası ise bazı kripto para birimlerine adeta ilaç oldu. En büyük spor fan token yaratıcısı platformu Socios.com’a güç sağlayan Chiliz blok zincirinin yerel tokenı CHZ turnuva yaklaşırken önemli yükseliş hareketleri sergiledi.

GCM Yatırım Banner

Kripto borsası Huobi’nin araştırma ekibi ise kupayı kazanmak için en büyük adaylardan olan Portekiz (POR) ve Arjantin’in (ARG) milli futbol takımları için “turnuva boyunca en iyi Dünya Kupası taraftar tokenları olacaklar” öngörüsünde bulundu.

İşte analiz şirketinin listelediği turnuva boyunca yükseliş yaşama potansiyeli barındıran ilk 10 FIFA Dünya Kupası kripto para birimleri:

Flow (FLOW)

Flow, tüketiciler ve geliştiriciler için ölçeklenebilirlik ve kullanılabilirlik kombinasyonu nedeniyle seçilen yeni nesil oyunlara, uygulamalara ve dijital varlıklara güç veren bir Web3 platformudur.

CryptoKitties, Dapper ve NBA Top Shot gibi projeleri geliştiren, Web3 deneyimleri sunan Dapper Labs tarafından geliştirilmiş bir Layer-1 projesidir. Yenilikçi çözümleri ile FIFA Dünya Kupası süresince takip edilmesi gereken kripto para birimleri arasında gelmektedir.

Chiliz (CHZ)

Chiliz, küresel çapta taraftarların sempati besledikleri spor takımlarına ve kulüplerine daha yakın olmalarını sağlamak için spor endüstrisine yönelik bir fintech platformudur. En hızlı yükseliş potansiyeli barındıran WC 2022 kripto para birimlerinden biridir.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Kaynak: Paratic Piyasalar

Manchester City Fan Token (CITY)

Manchester City taraftar tokenı, takım taraftarlarının, tüketiciye yönelik platform Socios.com aracılığıyla satın aldıkları ve kulüp kararları üzerinde tokenize edilmiş bir etki payına sahip olmalarını sağlayan bir oluşumdur.

Taraftarlar, örneğin bir gol kutlama şarkısı seçmek gibi çeşitli kulüp kararları süreçlerine katılım gösterebilirler. Veya takım otobüsü tasarımına karar verirken ödüller kazanabilirler. Sonuç olarak, futbol coşkusunun yaşandığı bu süreçte takip edilmesi gereken en iyi taraftar tokenlarından biridir.

Paris Saint-Germain Fan Token (PSG)

PSG fan tokenı, Ethereum tabanlı ERC-20 token standardında bir kripto varlıktır. Futbol tutkunlarına yatırım fırsatının yanı sıra birçok avantajdan yararlanma fırsatı da sunan PSG taraftar tokenlarının arzı sınırlıdır.

Sekiz yıl boyunca yılda 2.500.000 adet piyasaya sürülmek üzere toplam 20.000.000 token arzı olacak.

Atletico Madrid Fan Token (ATM)

Maksimum arzı 10.000.000 adet olan Atletico Madrid fan tokenlar, Chiliz tabanlı bir kripto varlıktır. Token aracılığıyla spor tutkunları Atletico Madrid kulübünün olanaklarına erişerek kulüp ile etkileşime girebilmektedir.

Binance, Gate.io, BKEX, Paribu ve Hotbit gibi pek çok büyük borsada listelenmektedir.

Lazio Fan Token (LAZIO)

Lazio fan token, tüm S.S. Lazio hayranları için taraftar deneyiminde devrim yaratmak üzere tasarlanmış bir BEP-20 fayda tokenıdır.

Token, Serie A devi S.S. Lazio hayranlarına takım oylama anketlerine katılma, NFT’ler satın alma, hayran ödülleri veya harika deneyimlerle bağlantılı oyunlaştırma özelliklerinin keyfini çıkarma gücü vermektedir.

Barcelona Fan Token (BAR)

FC Barcelona taraftar tokenları, Socios.com uygulaması aracılığıyla satın alınabilen ve dünyanın her yerinden taraftarları, uygulamada gerçekleştirdikleri her etkinlik için ödüllendiren dijital varlıklardır.

Taraftarlar, skor tablolarında tırmanabilir, özel öğeler ve hayatta bir kez karşılaşılabilecek etkinlikler satın almak için kullanılabilecek ödül puanları kazanabilirler.

Inter Milan Fan Token (INTER)

Inter Milan Fan Token, 3 milyon INTER dijital para dolaşım arzına ve toplam 20 milyon arza sahiptir. Token, Inter Milan taraftarlarının, tüketiciye yönelik platform Socios.com aracılığıyla satın alınan, kulüp kararları üzerinde tokenize edilmiş bir etki payına sahip olmalarını sağlar.

dotmoovs (MOOV)

dotmoovs, 800 milyon MOOV dijital para dolaşım arzına ve toplam 1 milyar arza sahiptir.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Kaynak: Twitter / @dotmoovs

Spor müsabakalarını gerçekleştiren oyuncuların videolarını analiz etmek için blockchain ve son teknoloji yapay zeka sistemi tarafından desteklenen nihai Play2Earn (oyna-kazan) platformunda spor müsabakalarını oyunlaştırmaktadır.

Santos FC Fan Token (SANTOS)

Santos FC taraftar tokenının diğer birçok spor taraftarı tokenında olduğu gibi temel amacı, sahiplerine yönetişim kontrolü vermektir. SANTOS tokenlerinin hissedarları, forma renklerine oy verme ve hayran rozetleri tarzı hediyeler alma gibi avantajlara hak kazanır. Binance Smart Chain’de yayınlanan yerel bir BEP-20 tokenidir. En hızlı yükseliş potansiyeline sahip bir diğer FIFA Dünya Kupası odaklı kripto para birimidir.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.