Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bugatti’nin 90’lı Yıllara Göndermeli Yeni Modeli “Centodieci”

Bugatti, markanın kurucusu Ettore Bugatti'nin 110. yıl anısına imal edilen Centodieci modeli tanıttı!
Bugatti’nin 90’lı Yıllara Göndermeli Yeni Modeli “Centodieci”
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Pebble Beach’in start alması ile firmalar en yeni ürünlerini göstermeye başladı. Veyron, Divo, Chiron ve evrenin en pahalısı olacak La Voiture Noire ardından yeni modelinin tanıtımını yapıldı. Pagani BC Roadster’in de örtülerinin kalktığı Kaliforniya şenliği, son Bugatti ile iyice karnaval havasına dönüştü.

Fransız firmanın Centodieci‘yi hazırlamasının başlıca nedeni, firmanın 110 yaşına basması. İtalyancada “110” anlamına gelen Centodieci, 90’lı yılların serisi EB110’nun silüetini alarak üst düzey araç dünyasına katılmış.

Hiper araç klasmanına dahil olacak Centodieci’ye sadece 10 kişi sahip olacak.

Yeni Bugatti Centodieci ModeliEB110 yapısının giydirildiği ve günümüz çizgileriyle harmanlanan Centodieci, “beklenenden daha iyi” yorumunu yaptırıyor. Tasarımcıların özel yorumlarında sürekli bir gelme gitmelere maruz kalıyorsunuz. Aracın dış yapısına dair yorumlarımızı aktaracak olursak; ultra slim diyebileceğimiz bir LED teknolojili farlarla karşılaşıyoruz.

Centodieci’de ikonik Bugatti ızgara tipine yer verilmemiş. At nalı küçültülmüş! Hava girişi bir Chiron’un aksine küçük ve üzerinde marka logosu yer almıyor. Klasik havada gidilen yapımda, tamponda sivri ve karbon lipin ön planda olduğu bir şekil buluşması görüyoruz. Kısaca Centodieci’nin bakışları EB110’un “saf bakışlarından” daha etkileyici.

Bugatti kurusucu Ettore Bugatti anısına yapılan hipercarın son model çizgilerinden uzaklaştığı çok net anlaşılabiliyor.

Yeni Bugatti Centodieci Ön GörünümüBasık bir tavan ve devasa türbin tipli jantlar normal karşılansa da tasarımın farklı bir amaca döndürüldüğü açıkça belli oluyor. A sütundaki direğin silinmesi ve ön camla bütün haldeki duruşu, aracın ince noktalarından sadece birisi.

GCM Yatırım Banner

Öte yandan profil yapısının Veyron ile gelen B sütundaki “C” hallerinden eser kalmamış dersek yeridir. Düz, abartıya kaçılmadan daha anlaşılabilir bir yoldan ilerleyen Bugatti, bahsettiğimiz bölgeye muhtemelen motoru soğutmada kullanılacak delikli girişler kullanmış. EB110’na baktığınızda da 5’li yuvarlak deliklerin aynı olduğunu görebilirsiniz.

Arka kısmında olaylar daha da baş döndürücü şekillere doğru götürülmüş.

Yeni Bugatti Centodieci Arka GörünümüEn başta vücuttan dışarı taşan karbon kanadın hiper araç için en orantılı yapılmışı dememiz mümkün. Hissiyatları bu kısımda biraz daha yoğunlaştıran Bugatti, La Voiture Noire’in dizaynından biraz da olsa Centodieci’ye vermiş.

Bağımsız duran LED stop aydınlatma ögeleri bakılası bir haldeyken, devasa difüzörün yapım şekli ve üzerindeki model yapıştırması, harika duruyor. Bunun yanında egzoz çıkışları yan yana konulmamış. Difüzörün sağ ve sol kısımlarına üst üste yerleştirilmiş. Bugatti yine atık hava kısımlarındaki forsunu yapmış.

Özel bir motor geliştirilmeyen Centodieci’ye benzer 8.0L W16 yerleştirilmiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Yazımı bile heyecanlı olan motor ünitesi 1.600 beygir güçle hareket edecek. 4 Turbo ile itiş gücünü alacak Centodieci, 0-100 km/s’yi 2.4 saniyede kapatırken, 200 km sürate sadece 6.1 saniyede sahibini ulaştıracak. Divo’dan daha hafif olan gövdesi yapısına rağmen Fransız firma son modern EB110’nuna 380 km/h son sürat hakkı vermiş.

Elektronik olarak sınırlandırılan Centodieci’nin hızına bir yorum yapmak yanlış olabilir. Zira aracın tek amacı Ettore’nin 110. yılını kutlamak. CEO Stephan Winkelmann‘na fiyatı konusunda kulak verdiğimizde her zaman olduğu gibi gözlerimizde hafif bir büyüme oldu. Yine de La Voiture Noise kadar olmadı! Centodieci için biçilen fiyat dolar cinsinden 8 milyon, TL cinsinden 45 milyon TL olarak belirlenmiş.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Bugatti, Chiron’un 200. Örneğini “110 Ans Bugatti” ile Kutluyor!

Chiron’dan daha hafif ve güç/ağırlık oranına sahip son anlamlı model, olağanüstü olarak değerlendirilebilir. Marka mühendisleri EB110’ana uyarlı Centodieci’yi özenli ve bastırma kuvvetleri artırılmış aerodinamik unsurlarla kapladığı sonucuna varıyoruz.

Asfalta 10 adet çıkacak modelin motor, tasarım, teknoloji gibi ayrıntılarını bir araya getirdiğimizde fiyatı artık normal geliyor. Saçma gelebilir ancak bu gibi özel yapım araçlarda 3 veya 4 milyon dolar gibi rakamları gördüğümüzde artık çok çok normal geliyor. Bugatti Centodieci için sizin yorumlarınız neler olur?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.