Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Tamamı Elektrikli Volvo XC40 SUV’un Son Teaser Görüntüleri!

Volvo'nun XC40 üzerinden başlattığı tamamı elektrikli araç modeline yeni teaser görüntüleri geldi.
Tamamı Elektrikli Volvo XC40 SUV’un Son Teaser Görüntüleri!
HABER GİRİŞ

Volvo’nun XC60’ın altında konumlu olan XC40’ın tamamı elektrikli varyantının çıkmasına çok az bir süre kaldı. Bir süredir çıkışı hakkında Volvo’dan bazı bilgiler gelmişti ve aracın teknolojik açıdan daha iyi olacağı söylenmişti. Resmi eskizler aracın nasıl bir karoser yapısında olacağını belli ediyor.

Geleneksel ICE motorun olmamasıyla XC40’ın daha fazla alana sahip olacağı vurgulanmış. Geçtiğimiz sene tüketici raporlarında XC40 hakkında bazı olumsuz eleştiriler olsa da aracın kalitesini sorgulatacak cinsten değildi!

XC40 EV, fosil yakıtlı kardeşlerine göre görsel açıdan da farklı olacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Belirgin kupa değişimlerinde ilk fark edileceklerden birisi ızgara. Dışarıdan gelecek bir havaya ihtiyaç duymayacağından, orasının açık durması bir şey ifade etmeyecekti. Volvo’nun da burayı şık bir kapakla detaylandıracağını düşünüyoruz.

40.1 Concept olarak adlandırılan aracı hakkında konuşma yapan Volvo Tasarım Müdürü Robin Page, “Cesur, anında tanınabilir tasarımı, şimdi tamamen elektrikli modelde daha şık ve daha modern Izgaraya ihtiyaç duymadan arkadan daha temiz ve daha modern bir yüz yarattık; arka egzoz borusu eksikliği de aynı şeyi yapıyor. Elektrifikasyon yolunda ilerledikçe daha fazla keşfedeceğimiz yaklaşım budur.” dedi.

XC40’ın ön kısmında değiştirilen bölgeler yerine sürüş asistan ekipmanları getiriliyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Araçlarda güvenliği üst seviyede tutan Volvo‘nun kendi geliştirdiği sürüş asistanlarına sahiptir. Teknolojik güvenlik ekipmanları sensör ve radar sistemler üzerinden çalışmaktadır. İptal edilen ızgaranın yerine de sürüş asistanı sensör ve radarları yerleştirilecek.

GCM Yatırım Banner

Pillerden gelecek enerjiyle yollarda hareket edecek XC40’ın zıt renk tavan rengi seçimi yapılabilecek. Sage Green metalik renk dahil olmak üzere 8 farklı gövde renginde tercih edilebilecek. Ayrıca İsveçli şirket 19 ve 20 inç çapında iki farklı jant tipiyle müşterilerine sunum yapacak.

İç mekan, özellikle elektrikli araçlar için tasarlanan ve sürücüye elektrikli motor ile ilgili bilgilerle hızlandıran yepyeni bir sürücü arayüzü ile güncellenecektir.

Kabinin geri kalanı “sportif” stil detayları ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış halılarla kaplı olacağı söylendi. Ayrıca yeni, içten yanmalı bir motor olmadığı göz önüne alındığında 30 litrelik ekstra taşıma alanına kavuşuyor.

Volvo, XC40’ın EV aktarma organları ile ilgili herhangi bir teknik bilgi vermedi. Yüksek ihtimal Polestar 2 ile aynı düzen içerisinde olacak. Bunun da karşılığı elektrikli XC40’ın CMA platformuna uygun olacağı yönünde düşünceler var. Polestar 2’de 78 kWh batarya paketi ve iki elektrik motorunun kullanımı ile 402 HP kombine bir ürün bulunuyor. Elektrikli XC40, farklı hedef kitlesi göz önüne alınsa da, bu kadar çok güce sahip olmayacak.

Ortalama olarak batarya kapasitelerinde aynı yol izlenebilir ancak Pole’nin ayrı bir kısma hitap etmesi XC40’nın daha az güçlerde gönderilmesi için geçerli bir neden. Gelen eskiz resimlerden aracın ekstradan aldığı bagaj ve renk seçenekleri gibi ayrıntılarını öğrenmiş olduk. Tahmin ediyoruz ki Volvo yeni elektrikli SUV modelini 2 hafta içinde tanıtacak!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.