Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2020 Yeni Toyota Supra’nın Teknik Verileri ve Donanım Özellikleri!

Toyota'nın 2002 yılında sonlanan Supra'sı artık 5. jenerasyon ve üstün özellikleriyle karşımızda!!!
2020 Yeni Toyota Supra’nın Teknik Verileri ve Donanım Özellikleri!
HABER GİRİŞ

Toyota’nın sabırlı bekleyiş sonrasında yeniden projelendirdiği Supra’sı en gerçekçi haliyle karşımızda. Birkaç konsept görüntü altında çıkış sinyalleri verilen spor modelin FT-1 Concept ile genel hatları hakkında bizlere bilgiler vermişti. Ortalama 2 yıl boyunca “Supra böyle olacak, Supra’yı BMW üretecek, Supra eski tadı vermeyecek” gibi ön yargılarla dolu yorumları çok okuduk ve yazıldı!

Fuarın açılmasıyla beraber donanımları, fiyatı, motor bilgileri ve bazı özellikleri üretim tipiyle açıklandı. Geçen hafta drift showla gelen Supra, beklediğimize değdi gibi duruyor. Eskinin geniş ve heybetli coupe duruşu olmasa da modernize edilen çizgileri yollarda ilgi çekecek gibi gözüküyor. İştede 2020 Supra’nın tüm özellikleri!

FT-1’den beri sizlere modelin dış hatları açısından her noktaya değindik.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Belirli aralıklarla korsan ve bilerek kaldıran örtülerin ardından modelin nasıl olacağı hakkında fikir sahibi olmuştuk. 4. nesli ile karşılaştırdığımızda, ufakta olsa bir yüz nakli gerçekleştirilmiş. 2002’de biten son nesil Toyota Supra’nın büyük kaputu artık olmasa da far genişlikleri ve bakışlar yenisiyle uyum içerisinde.

Bu yazımızda ağırlıklı olarak ezberlediğimiz dış karoseri dışında barındırdığı özelliklerinden bahsedeceğiz.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==2020 GR Supra‘nın BMW ile ortak süreçte üretildiğini tüm dünya gibi bizde biliyoruz. Peki Alman marka ile ikili alış verişlerde hangi taraftan neler alındı? Birincisi yeni nesil Z4’ün platformu kullanıldı.

Akabinde Japon marka kendi ünitesini kullanacağını iddia etse de yine Z4 M40i’de kullanılan 3.0L motora yer verildi. Zira Toyota kendine ait bir 6 silindirli bir motora sahip değil!

GCM Yatırım Banner
Motorun iki farklı şekilde sunulması bekleniyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==3.0L üniteden toplamda 340 ps güç ve 494 nm tork sağlanacak. Vites kutusundan tekerleklere gidecek torkla birlikte Supra 4.1 saniyede 0-100 km arasında kalkış yapabilecek. İkinci seçenekte ise 2.0L’lik 4 silindirli bir ünite olacak. O da 197 ps ve 258 ps olmak üzere iki kademede satılacak.

Aktarımların oranlarına baktığımızda 50/50 bir dağılım çıkıyor. Arkadan itişli mekanizma “heyecan verici gücün, hassasiyet ve çeviklikle karışımı iyi işler yapacak” şeklinde de yorumlanıyor.

Supra sürücüsüne çift sürüş moduyla geliyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Normal ve Spor adındaki bu sürüş modları kendi aralarında belirgin özelliklerle ayrılıyor. Spor’a alındığı zaman Supra çekiş, denge, gaz tepkisi, direksiyon sertliği, vites geçişleri, diferansiyel aktifleştirme ve egzoz sesine kadar ayarlamasını yapıyor.

Aktif diferansiyelden, yanal torku kontrol etmek için bir elektrik motoru ve çok plakalı kavramalar kullanır. Diferansiyel, hızlanma ve frenleme altında viraj alırken arka tekerlekler arasındaki tork dağılımını değiştirir.

Toyota, özel vakit harcadığı yol tutuş konsunda çok iddialı.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Spor araba keyfini ne denli yaşatacağını sizlere yukarıda motor ve mod özellikleriyle belirttik. Hızlı sporcunun yola daha iyi tutunabilmesi için çift eklemli yaygılı geri ön süspansiyon ve arka çok kollu süspansiyon düşünülmüş.

255/35/19 önde, 275/35/19 arka lastik ebatlarıyla gösterilirken, sarılı olduğu lastik tipi Michelin Pilot Super Sport sersisi. 19 inç jantların arkasından beliren Supra’nın anlık duruş tepkilerini en iyi verecek 4 pistonlu Brembo’nun 348 mm kaliperleri yerleştirilmiş.

Japon marka yeni nesil Supra’nın standart teknolojik özelliklerini bol tutmuş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Tüm modeller anahtarsız akıllı giriş, çift otomatik klima kontrolü, otomatik karartmalı dikiz aynası, arka kamera, yağmur sensörü, elektrikli katlanır aynalar vb. standart paket özelleri içerisinde.

Güvenlik kısmında çarpışma uyarıcısı, yaya algılama, otomatik acil durum freni, şerit uyarma direksiyon yardımı, otomatik uzun far, yol levhası okuma, adaptif cruise kontrol, kör nokta ve arkadan çarpışma uyarıcısı gibi teknolojik donanımlarla çıkacağı söylendi.

Yeni jenerasyon Supra’nın fiyatları da belirlendi.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==ABD’de satışlar yaz aylarında başlayacak ve Launch Edition, Renaissance Red ayna başlıkları ve 19 inç siyah mat dövme alaşımlarıyla birlikte Absolute Zero White, Nocturnal Black veya Rönesans Kırmızı 2.0 boya ile sunulacak. Giriş seviyesinde 49.900 dolar, Launc Edition başlangıç fiyatı ise 55.250 dolar.

Sorun olarak görebildiğimiz kısım ise ilk etapda sadece 1.500 adet üretilecek olması. Ortalama fiyatlarla gösterilen süper spor otomobilin sınırlı sayıdaki örneklerinin şasi numaraları haricinde yolcu kısmının ön panelinde Toyota CEO’su Akio Toyoda’nın imzası olacağı söylendi. Bu da sonraki yıllarda özel sürüm adı altında çok sağlam fiyatlara satılacağına eminiz.

Eğer sizde aşırı bir Toyota Supra hastalığı varsa da ilk “1” şasi nolu model Arizona’da açık artırma ile satılacak. Gitme durumunuz olursa da söylediğimiz 40’lı 50’li bin dolar fiyat aralıklarını unutun. Gerçekten şu anda ilk Supra’nın ne kadara gideceği kestirilemiyor…

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.