Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Nissan GT-R’ın 50. Yıl Dönümü İkonik R34 Renkleriyle Kutlanıyor!

Nissan, evrendeki en özel spor otomobillerden olan GT-R'ın 50. yılı kutluyor. Ve ona özel bazı değişimler yapılmış.
Nissan GT-R’ın 50. Yıl Dönümü İkonik R34 Renkleriyle Kutlanıyor!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Bazı kutlamaları çoktan hak eden Nissan’ın çözülmesi zor spor otomobili, şimdi özel rengiyle bayilere gidiyor. Dile kolay, 50 yıldır dünya sahnesinde ve insanlar onu bir otomobil değil, uzaylı olarak görmeye başladı bile. Avustralya’da bir derginin Godzilla ismini vermesi ve aracın gerçekten ondan sonra öyle hissedilmesi sağlanmıştı. Skyline takısı ile başlayan süreç içerisinde son neslinde GT-R’la yoluna devam eden Nissan, bizlere yeni hediyesini sundu.

Müşteriler bayilere gittiği anda turuncu, mavi, siyah, beyaz gibi renklerden farklı Subaru ile birlikte her daim akıllarda olan mavi tonlu GT-R35 ile karşılaşacaklar. Daha yarışçı bir hal aldırılan Godzilla, süslemeleri ve kokpitindeki ayrıntılarla 50. yılına özel olduğunu gösterecek. İşte detaylar…

GT-R’ın üzerine boyası sadece öyle atılıp gidilmemiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Boya, temsil ettiği durum için farklı teknikle ele alınacak. Boyanma tarzında astar ve fırınlama gibi işlemlerde daha fazla vakit harcanacak. Mavi renkteki canlılığı yakalamak için çift ısıl yöntemi üzeri, fazladan katlarla boya araç üzerine tutunacak.

Boyadan sonra üzerindeki süslemeler başlıyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Tamponun köşe kısımlarında gördüğümüz lip karbon malzemesinden. Krom, ızgara ve sis farı etrafında kullanılmış. Hava sürtünmesinde GT-R35’in rekor kırmasını sağlayan kaputuna beyaz filama çıkartması yapıştırılmış.

Nissan, mavi rengin haricinde Beyaz kaporta üzeri kırmızı şerit, Gümüş kaporta üzerine beyaz şeritli şekilde de gelecek.

GCM Yatırım Banner
Tavandan geçen kalın beyaz şeritten sonra 50. yıl özel GT-R’ın diğer farklarına geçelim.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Marşpiyel ve jant kısımlarında değişime gidilmemiş. Kaputtan başlayan ve tavandan devam eden şerit, bagajda da kullanılmış. Müşterilerin hangi seriye bindiğini belli etmek adına GT-R yazının altına ve tampon bölgesine 50.th Anniversary logoları yerleştirilmiş.

Nissan GT-R35’in kokpitinde gri ağırlıklı tonlar kullanılmış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Bu aracın direksiyonuna geçmek ayrıcalık. Yuvarlak deri simidi tuttuğunuz anda o gücün sizde olacağını bileceksiniz. Süslemeler vites topuzunda da geçerli. Koltuklar öncekilerden farklı olarak kabartmalı bir yapıda. Elle dikilen konsol derisi, spor hissiyatı desteklerken, tavan bölgesinde Alcantara‘ya başvurulmuş.

GT-R’nin program tasarım direktörü Shinichiro Irie, “GT-R 50. Yıldönümü Baskısının öne çıkmasını sağlamak için motive olduk. Dış ve iç değişiklikler ilk bakışta ince gözükse de, özellikle otomobilin çizgilerini ve genel varlığını modern ve sinirli tutan, özellikle yeni boya şemaları ile etkileyici.” dedi.

Japon marka 50. yıla özel olarak GT-R’ın tüm varyantlarına birkaç özel duruş verecek.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Seri üretim olup, el yapımı süper spor arabaları geçmesini sağlayan 3.8L V6, beygir olarak yine 565 ve 633 nm torkla hareket edecek. Nissan biraz geliştirmeyle gaz tepkilerini daha hassas hale getirmiş. O yüzden yeni çift turbo mantığıyla verimlilik %5 oranlı artırılmış. Ve turbo flanş bağlantı noktalarına sahip egzoz manifoldu içeriyor.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Nissan GT-R Nismo GT3’e Performans Güncellemesi Geldi!

Modelin yol dengesini üste almak adına daha yumuşak sürüş sağlayan adaptif süspansiyon bulunmaktadır. Fren de güçlendirilip, duruş mesafelerinde iyileştirmeler yapılmış.

Tamura, “ 2020 GT-R ile, otomobilin konseptini koruduk. En üst düzey sürüş zevkini takip ettik. Direksiyonu tuttuğunuzda, dünyadaki hiçbir otomobilin hem fiziksel hem de ruhsal olarak o kadar fazla memnuniyet sağlamadığını hemen anlayacaksınız.” şeklinde açıklama yaptı. Özel seri Nissan GT-R hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.