Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Makyajlı “2020 Kia K7 Premier” Resmi Olarak Tanıtıldı

Kia'nın 2. neslini ürettiği Cadenza-K7'si özel bir makyajlama operasyonuna alınmış. Sonucunda ise Koreliler güzel iş çıkarmış!
Makyajlı “2020 Kia K7 Premier” Resmi Olarak Tanıtıldı
HABER GİRİŞ

Hafta başında Kia’nın K900’den sonraki lüks yüzü olan Cadenza-K7‘nin eskiz resimlerinden nasıl bir şeyin ortaya çıkarılacağı adına fikir sahibi olmuştuk. Kışkırtıcı bir örtü altına gizlenen K7, beklediğimiz gibi kaslı ve bakılası bir otomobil olarak karşımıza geldi. Modelin 2. nesli devam ederken gerekli olan ara yenilemesi sonrasında özellikleri de artırıldı.

En büyük otomotiv birlikteliklerinden biri olan Kia & Hyundai, liderliği her segmentte istediğini daha çok belli ediyor. Yeni makyajlı Elantra‘nın ülkemize geldiği şu günlerde aslında yapısının makyajsız K7’den geldiğini görüyoruz. Öyle ki Cadenza da zincirlerinden kurtulmuşcasına özel bir duruş tipine sarılmış…

Ezberlediğimiz otomobil gelişimlerinden birisi de insanlara en iyisini yansıtan çizgilerin, firmalarca oynanarak kendi modellerine enjekte etmesidir.

2020 Kia K7 PremierBunu neden dediğimize gelecek olursak; son araç tasarımlarında sinirli bakışlar veren farlar, geniş spor tamponlar ve ızgara! K7’yi bir şeye benzetecek olursak bizler Ford Mondeo derdik.

Kia K7’sinin makyajına çok özenmiş.

2020 Kia CadenzaSon kasa Hyundai Sonata‘nın kaput çizgilerine taşınan LED’lere karşı Cadenza’da farın alt kısmına verilen LED, ızgara ile tampon arasına kadar uzanıyor. Kromla beslenen ızgara, dik çubukları ve keskin köşeleriyle yakışabilecek en iyisi yapılmış.

Araç makyajlarında her zaman eskiyi hatırlatan bir şeyler olsa da K7 kasa değişimi gibi muamele görmüş.

2020 Kia Cadenza GorunumÇin pazarına satılan K3’e benzetilmeye çalışılan Cadenza, orta kısımdan çıkık, sis farı yuvasının geri durduğu son moda tamponla bu kısım tamamlanmış.

GCM Yatırım Banner
Profilden Lexus IS 300’ü hatırlatan Koreli modelin makyajında bu kısma dokunulmamış.

2020 Kia Cadenza DonanımlarıYeni ve eski şeklinde Kia K7’nin yan bölümüne baktığımızda cam çıtaları, lastik gibi detaylarda değişim göremiyoruz. Yine 4.971 mm uzunluğa, 1.869 mm genişliğe, 1.471 mm yüksekliğe ve 2.855 mm dingil açıklığına sahip. Ve rakamlar üst sınıf araç sınıfına ok çıkartıyor.

K7 Premier’in kokpitindeki süsleme ve değişimleri kendini direkt belli ediyor.

2020 Kia K7 Premier KokpitOrta konsol tamamen yenilenmiş. Üst kısımda ekranın 12.3 inçlik Uvo bilgi ekranın getirilmesiyle hava ızgaraları alta taşınmış. Daha estetik görünüyor. Vites kolu zarifleştirilmiş, direksiyon yenilenmiş ve gösterge paneli dijitale çevrilmiş. Ortamın tüm bunlarla lüks havasını yukarı taşımış. Artı olarak aracın ses yalıtımında ciddi iyileştirmelere yer verilmiş.

Kia K7 yenilemesi güvenlik ögelerine de yansıtılmış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Cadenza’nın güvenlik donanımlarına kör nokta görüntüleme, şerit takip, navigasyon tabanlı akıllı seyir kontrol, arka çapraz çarpışma uyarıcısı, park çarpışma önleme gibi son nesil özellikler eklenmiş.

Smartstream motorların son hali K7’yi de besleyecek.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==K7 Premier’in GDi köklerine sahip Smartstream benzinlisi 2.5L hacminde olacak. Sekiz ileri ile desteklenen son nesil ünite kaput altı değişimlerin en önemli kısmını veriyor. Orijinal LPG’li seçeneği de olan 3.0L V6 ile daha hızlı olabilir, 2.4L hibrit motorla düşük yakıt tüketimi ile birlikte teknolojik bir motorla K7’ye sahip olabilirsiniz. Son olarak da 2.2L hacimli dizeli tercih edebileceksiniz.

Ön, arka ve özellikle kokpit kısmında sağlam değişimleri yapılan Kia Cadenza, bölgelerinde lüks anlayışa yönelik yapılan bir otomobil olduğunu gösteriyor. Eklenen yeni motor seçenekleri kişilere farklı sürüş zevkleri yaşatıyor. Kısaca gittiği pazarlarda Lexus ve Acura sedanlarını alt edebilecek kapasiteye sahip. Kia’nın yenilenen K7’si siz nasıl buldunuz?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.