Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kia’nın Yeni Nesil Optima’sı Böyle Olabilir!

Kia'nın ve insanların çok tuttuğu bir model olan Optima'nın yenileme sürecine girildi. Karşımızda da olası üretim halini görmekteyiz. İşte detaylar;
Kia’nın Yeni Nesil Optima’sı Böyle Olabilir!
HABER GİRİŞ

Başlığımızda Optima’nın yeni modeli “olabilir” diye geçirmiş olsak da sedanın tam olarak böyle çıkacağını söylememiz mümkün. Sınırsız ataklarla hareket eden Koreli markanın bir önceki haberimizde K7-Cadenza’nın son jenerasyonu için olabilecek şekillerini göstermiştik. İkinci sedan atağından orta alt segmente ışık tutacak bir otomobil bekliyoruz.

3 nesildir üretilen ve ilk 2000 yılında imalata alınan Optima, bizim de ülkemizde satılan ancak talep görmeyen araçlardan birisi. Donanımsal özelliklerine dayanarak araç C ile D segmenti arasında bir yere oturtulmuş. Carbuzz‘un yayınlandığı son görsellerde ise Optima’nın gelecek 4. neslini güzel bir dille açıklıyor.

Kia, daha acil olan tam boyutlu ve kompakt SUV alanını hallettikten sonra yönünü sedanlarına çevirdi.

2020 4. Nesil Kia OptimaBizde tam olarak tanınmamış olsa da Avrupa ve Amerika ülkelerinde ilgi gören modelin gerçek Kia kimliğini aldığını görüyoruz. Optima’nın ön yüz hatları önceki nesline nazaran yumuşatılarak, zarif bir görüntü altında yapılmak istenmiş.

Aracın hiç de fena durmadığı yorumu yapılabilir. İşin aslı karşımızda duran aracın görüntü ve parçalarına bir zamandır alışkın durumdayız. Stinger sedan dahil olmak üzere yeni ProCeed ve Ceed GT‘nin varlığı Optima’da da yoğun hissedilebiliyor. Gelenekselleşen kaplan burun ızgara, inceltilmilş aydınlatma ögeleri, çizgileri değişen cepheleriyle Optima daha dinamik bir görüntüye kavuşturulacak.

Hyundai & Kia araç gruplarının model benzerliği, bazen birebir aynı forma dönüşebiliyor.

2020 4. Nesil Kia Optima Genel Karoser GörüntüsüOptima’nın olası çıkacak halinde, arka stoplarda yine bir birleştirme söz konusu. Tarzını belli eden ve koruyan stoplar, Kia K7 ve Hyundai Azera‘da olduğu gibi tek şerit halinde tasarlanmış. Kalıplı bir yapısı olan Koreli sedanın birisinin süs olduğunu düşündüğümüz egzoz çıkışlarında, genel güç ve sportiflik havası yakalanmış.

GCM Yatırım Banner

Kokpitin nasıl olacağı konusunda bir bilgi verilmese de bizim tahminlerimiz son çıkan Kia modellerinin genel kokpit yapısında olacağını düşünüyoruz. Bazı kaynaklar ise Optima’nın mekanının Telluride SUV‘dan esinleneceği yönünde.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==]
Genetikleri Aynı Olan Koreli Amiraller: “Genesis G90-Kia K900”

Kia Optima tahminlerinde bir de motor konusu var. ABD için iki güç seviyesinde sunulacak 1.6L dört silindirli motorun 8 ileri tam otomatik ve 7 ileri çift kavramalı otomatik vitesle geleceği ön görülüyor.

Göz dolduran ünitelerinden olacak 2.5L turbo motor, 286 beygir üretecek olmasının yanında özel bir 8 ileri çift kavramayla da aktarımlarının yapılabileceği söylendi. Ne zaman tanıtılacak konusu netlik kazanmış değil ancak beklentiler Eylül ayına yönelik!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.