Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Yeni Renault Clio 5’in Kokpitine Dair İlk Görüntüler Geldi!

Sınıfının lideri Renault Clio 5'in ilk lanması kokpiti üzerinden yapıldı. İşte detaylar...
Yeni Renault Clio 5’in Kokpitine Dair İlk Görüntüler Geldi!
HABER GİRİŞ

Geçtiğimiz hafta sizlere yeni nesil Clio 5’in bugün için tanıtımının gerçekleşeceğini söylemiştik. Ancak, Fransız temsilcisi işi biraz ağırdan alarak sadece kabin içi görüntülerini gönderdi. Kamuflajlı görüntülerinden, en yakın dijital resimlerine kadar sizlere aktardığımız Clio 5, orta dereceli minimalist bir kokpit biçimiyle karşımıza çıkıyor. Çoğu kişinin tahmin ettiği iç mekan yapısından daha farklısı gelmiş olabilir.

Görünüşe bakılırsa Renault’un iddia ettiği, sınıfının en iyisi olacak sözü doğrulanmış gibi. Dış kısımdan mini bir Megane olarak beklediğimiz Clio 5’in kokpitinde sportif bir hava hakim. Önceki nesliyle yan yana getirildiğinde ise direksiyon dahil, tüm orta konsol unsurlarının yeni halleri 5. nesil Clio’da yerini almış…

Parçaların duruş biçimiyle Clio’ya resmen sınıf atlatılmış.

Renault Clio 5 İlk Kabin ResimleriDış kısımdan henüz bir görsel gelmedi. Clio 5 lansmanı ilk olarak kokpitle yapılmak istenmiş. Yorumlamamızın ilk adımda; Renault dahil tüm otomotiv şirketlerinin kabin konusunda aynı düzlemi takip ettiğini düşünüyoruz. Kendi parça stilleri haricinde sadeleştirmeyle gelen boşluklarla, her model birbirine benzemeye başladı.

Clio 5’in öncekiyle uzaktan yakından alakası olmadığını baştan söyleyelim. Direksiyonla biraz daha uğraşılsa, mini bir CLS’ye dönüşen CLA’nın S Sınıfı’nda da kullanılan 3 kollu spor direksiyonu yapılacakmış.

Direksiyondan sonra fark edilen, orta konumlu dokunmatik ekranı oluyor!

Renault Clio 5 Kokpit ResimleriSon yılların modası olarak gömme ekranlar artık tablet tipi olarak yukarı, üst kısma monteleniyor. Apple tablet şeklindeli bilgi-eğlence ekranı 10 inç boyutuna çıkartılmış. Clio’nın sınıf rakiplerinin kokpitlerini hızlıca süzdüğümüzde, en büyük ve kavisli ekranın bu mini Renault’ta olduğunu söylemek mümkün.

GCM Yatırım Banner

Görsellerden ne kadar belli oluyor bilmiyoruz ancak yapısal olarak multimedya kavisli bir duruş biçimine sahip. En düşük ekran tipi de alt donanımlarda 7 inç olarak gelecek.

Şu ana kadar kusursuz gidilen kabinde, alt takım ekipmanları da ergonomik yapılmış.

Renault Clio 5 Kokpit Resimleri Şarj PoduBelliki mühendisler Clio 5’in içerisinde çok vakit geçirmiş. Yoksa oturma pozisyonunun bir kademe aşağıda olması, klima kumandasının büyük ve kullanışlı olması ve vitesin daha kısa tasarlanması plansız bir şey gibi gelmedi! Üst sınıflarda alışık olduğumuz mobil şarj ünitesi, AUX/USB portlarının hemen önünde olacak şekilde konumlandırılmış.

İç malzeme yapısı kaliteli ve yumuşak malzemelerden imal edilecek.

Renault Clio 5 Kokpit Resimleri Dokunmatik EkranGöğüs ve kapılarda, kalite hissiyatını artıracak malzeme kullanımına özen gösterilmiş. Koltuklar tamamen yeni olup sportif ve yanal destekleri daha belirgin. CMF-B platformunda Nissan Micra ile üretime alınacak olan Clio 5, B sınıfının sunacaklarının çok daha fazlasını verdiğini hissettirdi.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Renault 90’lı Yılların En Sevimli Aracı Twingo’nun 2019 Yüzünü Gösterdi!

Öte yandan kaput altındaki çalışmalara kulak verdiğimizde; 1.2T ve 1.3T ve 1.5 DCi motorların haricinde birde hibrit güç ünitesinin yeni nesille görev alacağı aktarıldı. Dahasında ise mini sınıflarda görülmeyen “yarı otonom-özerk sürüş” pozisyonunun son kasa Clio’nun donanım listesinde olacağı söylendi. Detaylar şimdilik bu kadar. Sırada 5. jenerasyon Clio’nun dış karoser yapısı var. Tüm detaylar için bizi takip edin…

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.