Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2020 Yeni Nesil Opel Corsa’nın İlk Görselleri Yayınlandı!

Opel'in mini 5 kapılısı Corsa'nın 6. neslinin bitmiş hali gösterildi.
2020 Yeni Nesil Opel Corsa’nın İlk Görselleri Yayınlandı!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

2020 model son jenerasyon Corsa‘nın nihayet bitmiş halinin görselleri tanıtımı öncesinde geldi. Opel, 1983 yılında Corsa A serisi olarak çıkardığı mini 5 kapılısını bu tarihten beri kesintisiz üretimde tutuyor. 1993 yılında Corsa B’ye geçilmesinin ardından modelin tanılabilirlik oranı biraz daha artmış ve her kesimden insanın tercih listesinde yerini almıştır.

En son, yollarda yakaladığımız kamuflajlı prototip üzerinden bilgiler sunmamızın üzerinden geçen 3 aylık zaman diliminde, tamamen bitmiş şekli karşımızda duruyor. Bakalım lansman öncesinde model hakkında neler denilmiş!

Corsa, gerçek dünya ile Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıştırılacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==El değiştirmesi ardından Opel modelleri PSA platformlarına hızla adapte edilmeye çalışılıyordu. 6. nesil Corsa, 208’in mimari yapısından faydalandırılacak. Muhtemelen yazımızın sonuna kadar kompakt hatchback hakkında iyi şeyler söyleyeceğiz gibi duruyor.

Opel’in Astra ile başlattığı ve grupta Insignia’nın da kullandığı tasarım anlayışına yakın seyreden Corsa hatları, dış kısımdan modelin kalite algısını artırmış. Daha toparlanmış bir halde gördüğümüz Corsa’nın Matrix far LED düzeni, tampon şekli ve üzerindeki ızgara gibi diğer ayrıntılar da bir sonraki nesline kadar eski görünmeyecek bir tarz benimsenmiş.

PSA, 208’e uyarlı Corsa’nın vücut hatlarını B segmentindeki genişlemeye eş değer ölçülerde götürmüş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Dinamik bir tarz benimseyen Alman’ın eskisine nazaran yatay hatlarında genişleme söz konusu. Ayrıca oluşturulmak istenen sportif hava neticesinde biraz daha konumu aşağıya çekilmiş. 5. nesil Corsa’ya göre yenisi 40 mm daha uzun, 18 mm daha geniş ve bagajda 25 litre fazla hacim sunuyor.

GCM Yatırım Banner

B sınıf araçlarında beğendiğimiz bir uygulama olan çift kombin kaporta renkleri, Corsa’nın da boya skalasına eklenecek. Birebir olmasa da abisi Astra’nın zarif arka görünümünden bir takım yansımalar yapılmış. LED aydınlatma arka stoplar içinde geçerli kılınmış.

2020 Corsa’nın kokpiti dijital devrim zamanına tam zamanlı geçiş yapmış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Orta konsolun şekil ve açısına göre oturtulan dokunmatik ekran, aslında PSA’nın tüm model serilerine dağıttı bir teknolojisi. Kabin parça serpiştirmelerinin çoğunu Peugeot 208 veya DS3 Crossback‘e gittiğimizde görmemiz mümkün.

Fransız grubun detay paylaşımlarıyla beslenen Corsa’nın vites ve bölgesi bu konuda sizi ikna edecektir.

Motor konusunda bilgiler tam olarak verilmese de kafalarımızı yine 208’e doğru çevirdiğimizde sorunun cevabını buluyoruz.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Corsa-e elektrikli versiyonda e-208 ile aynı 136 ps elektrik motorunu 50 kWh’lik pil paketinin beslemesi olası gözüküyor. Mini Opel’de benzer değerler altında WLTP standartlarında dolu pille 340 km‘ye yakın menzil verebilir.

İçten yanmalı motor kısmında PSA’dan gelen 1.2L PureTech turbo 3 silindirlisi ve dizel tarafında da ise 1.5L turbo dizel ünitelere yer verileceği düşünülüyor. Tamamen farklı bir ülkenin yeni mimarisinde gelecek 6. nesil Corsa için detaylar şimdilik bu kadar. Yakın tarihte mutlaka geri kalan konfor ve güvenlik donanım paketleri hakkında bilgiler gelecektir.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.