Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2019 Yılında Ford Ranger Toyota Hilux’u Solladı!

2019 yılı genel 4x4 araç satış rakamları belirlendi. Kamyonet tarzında liderliği bırakmayan Hilux, çok az bir farkla yerini Ranger'a bıraktı.
2019 Yılında Ford Ranger Toyota Hilux’u Solladı!
HABER GİRİŞ

4×4 pick-up dünyasının en çok tercih edilen aracı Hilux, satışlarda Ford Ranger’ın gerisinde kaldı. SUV’lar kadar son 20 yıldır kamyonet tarzı araçlara da inanılmaz bir rağbet oldu. Ticari anlayış ile çıkartılan pick-up modeller, lüks tarz sevenlerin markajına da girdi. 2019 Ocak ayı ile Temmuz arası tutulan satış rakamları Ranger’ın çok az farkla lider olmasını sağladı.

Raporlara bakılırsa Ford’un global manada düşen satışlarından Ranger’da etkilenmiş. Hatta Amerikalı markayı, masrafları kısmak adına 3 farklı modelini tek bir model yapma düşüncesine itmişti. İşte detaylar;

Genel bir düşüş olmasına rağmen, Ranger satışları artış göstermiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==4X4 kamyonet pazarı da genel yavaşlamadan nasibini aldı. Geçen seneye göre yüzdelik dilimde fark edilir bir durgunluk söz konusu. 2018 yılının Temmuz ayı dikkate alındığında Ranger, satışları yükselen tek pick-up.

%9.6 oranında fazla satmayı başaran Ford, aracının gidişatından memnun. Amerika dahil çoğu pazarda en büyük rakibi olarak görülen Toyota Hilux ise %5,4 gerileme kaydetmiş. Genel kamyonet sınıfı da %1.9 kadar gerileme yaşamış.

FCAI (federal chamber of automotive industries) genel müdürü Tony Weber, Temmuz ayındaki durgunluğun nedenini, lüks otomobil vergisi indirimlerinden kaynaklı olduğunu söyledi. Geçtiğimiz ay Ranger, Hilux’tan 333 adet daha fazla satmış. Aralık az olabilir ancak Toyota’nın dünyadaki pazar hakimiyetini göz önünde bulundurmamız gerekiyor.

GCM Yatırım Banner

Weber,“Temmuz satış rakamları, Avustralya otomotiv endüstrisinin karşılaştığı zorlu piyasa koşullarını ve ekonominin hassas doğasını son 12 ay boyunca göstermeye devam ediyor. Sıkı finansal borçlanma, kuraklık, artan Lüks Otomobil Vergisi tahsilâtları ve Federal seçimler, Avustralya otomobil pazarını dünyanın en sertlerinden biri haline getirmeye katkıda bulundu.” dedi.

Şu var ki satış grafiklerinde Hilux’u 4×4 ve 4×2 olarak ele aldığımızda liderliğin onda olduğunu anlıyoruz. Toplamda Hilux 3.359 adet satarken, Ranger 3.186 adet satmış. En çok müşterilerle buluşturulan 4×4 listesinin 3. sırasında Mitsubishi L200 yer alıyor. Sırasıyla Toyota L.Cruiser Prado, Holden Colarado, Toyota Land Cruiser, Isuzu D-Max, Nissan Navara, Land Cruiser PU/CC, Mazda BT-50 şeklinde sıralanıyor.

Marka bazında bakıldığında Toyota yine geçilemiyor. En çok satışı olan 4×4 listesinde 3 Japon model çıkış gösteriyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.