Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BMW’nin Yeni Akıllı Asistan Teknolojisinde Yapay Zeka Üst Seviyede!

BMW'nin gelecek sene araçlarında düşündüğü yapay zekaya bağlı Intelligent Personal Assistant sistemi sizi çok şaşırtacak!
BMW’nin Yeni Akıllı Asistan Teknolojisinde Yapay Zeka Üst Seviyede!
HABER GİRİŞ

BMW’nin 2019 yılının Mart ayında lansmanını yapacağı yeni akıllı asistan sistemine (Intelligent Personel Assistant) dair bilgiler verdi. Günümüz de hiç görmediğimiz kadar yeni ve üst düzey teknolojiler görmeye başladık. Detaylarına inmeden, yüzeysel baktığımız en ufak bir gelişmenin altından elbette yapay zeka çıkıyor. BMW’de komutlar üzerine oluşturduğu ve geliştirdiği yeni kokpit teknolojisinin detaylarından söz etti.

Otomobillerimizde çoğu komut işlemlerini manuel olarak yapmaktayız. Sonradan ısıya duyarlı elektronik klimalar, head-up, voice control ve el hareketleriyle yapılan işlemleri gördük. BMW, bunların hepsini tek bir noktada toplayarak soruna kökten çare bulmuş. İşte detaylar…

“Hey BMW”li günler başlıyor


Videoda da izlediğiniz gibi sistem tamamen sesli komut üzerine yazılımlandırılmış. Hey BMW ile aktif olan sistem, asistanın dinleyerek istediğinizi yapma üzerine şekillendirilmiş.

Alman markanın dediklerine kulak astığımız zaman; BMW’ye gelecek yeni asistan sisteminin ilerleyen zamanlarda, yapay zeka sayesinde doğal konuşmanın yanında daha fazla isteğinize cevap verecek düzeye getirileceğini söyledi.

BMW, IPA sisteminin gerçek bir asistandan farklı olmayacağını söylüyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Kişisel yardımcı IPA’dan koltukları ısıtmasını, klimayı açmanızı ve hangi sıcaklıkta durmasını istediğinizi söyleyebileceksiniz. İkinci kademede BMW asistanına daha spesifik komutlar verebileceksiniz.

GCM Yatırım Banner

Mesela Hey BMW’den sonra klimanın ısısını düşür veya kapat yerine, “Hey BMW, üşüdüm” komutunu algılayabilecek. Ve kapatma veya ısı düşürmesi gerektiği asistan tarafından bilinecek! Bu kısma kadar sürücü ve yolcuların kabin içerisinde konforlarına yönelik olan asistan özelliğiydi.

BMW sesli emirleri aracın sadece iç kısmında sınırlandırmamış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==BMW, yaptığı geliştirmeler sonrasında aracın motor ve genel durumu hakkında da sesle bilgi alabileceğini iddia ediyor. IPA, “Yağ seviyesi ne durumda” sorusunu cevaplayabilecek.

Diyelim ki yorgunsunuz! Hey BMW’den sonra araca yorgun olduğunuzu belirttiğinizde ses, ışık ve iklim kontrol sizi uyanık tutabilecek şekilde ayarlanacak.

Karanlık bir ortamda ilerlerken farlarınızı uzun konuma getirmesini veya sis farlarınızı yakmasını isteyebileceksiniz.

IPA önümüzdeki Mart ayında 23 farklı dili destekleyecek şekilde sunulacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Belki bu özellik önceden SYNC ile Ford araçlarında vardı ancak BMW araçları da e-mail veya mesajları sesli olarak sürücüye okuyabilecek. BMW sistem 7.0’ı X5, Z4 ve yeni kasa yapısıyla üretilecek 8 Serisi‘nde ilk olarak kullanacak.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
BMW, 8 Serisi’nin Akıllı Telefonlarla Kullanılabilecek Yeni Yazılım Özelliklerini Tanıttı!

Markanın ek olarak söylediği; Akıllı Asistan Sistemi’nin uzaktan güncelleme ve hata düzeltmelerinin yapılabileceği iletildi. Sanırız 2020 yılından sonra da BMW, randevu hatırlatma, lastik basıncı söyleme ve yakıt tasarrufu sağlayan sürüş ipuçlarını da IPA’ya yaptırabilecek! Sizce de bu çağımızın gerektirdiği gibi BMW asistanı inanılmaz değil mi?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.