Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2019 Skoda Fabia’nın Başarılı Geyik Testi!

HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

km77 bu sefer B sınıfının başarılı temsilcilerinden Skoda Fabia‘nın ne kadar dengeli olduğunu test etmiş. Geçen sene ilk teaser görüntüleri ardından yeni kasasına kavuşan mini temsilci, daha modern ve markaya uyumlu vücut çizgisine kavuşturulmuştu. Test, Fabia’nın 1.0L TSI versiyonu ile gerçekleştirilmiş.

Geyik manevra testleri, araç güvenliği adına en az çarpma testleri kadar önemlidir. Skoda temsilcisi piste ilk olarak 77 km/h süratle çıkıyor. Denemenin ilk adımında, dönüşte bir koniye çarpıldığını gördük. Ayrıca bitim sırasında Fabia’nın kıç tarafının biraz yalpaladığını. Pilotun yorumları ise Fabia’dan hızlı ve kontrollü tepkiler aldığı yönünde.

2019 Mercedes-AMG GT 4 Door’u da kendi test sahasına alan km77, 80 km/h’da Alman markayı denemişti. Aynı şekilde, yüksek bir hız sayılabilecek 80 km’de yine başarı yakalıyor. Yine bu hız için sürücü yorumunda; Fabia’nın direksiyonun yapılan girişlere hızlı tepki verdiği ve beklenmedik hareketlerle sürücünün hayatını zorlaştırmadığını söyledi.

Bizim de fark ettiğimiz aracın hafiften zıplama olayına yetkililer, testin gidişatını etkilemediğini bildirdiler. Skoda’nın iyi çalıştığı ESC sistemi zamanında devreye girerek, çalışma mantığı çerçevesinde modele istenilen manevra tepkilerini verebiliyor. Ve çıkılan 85 km/h’de bile Fabia’nın asfalta sağlam bastığı net görülebiliyor.

Kısaca mini hatchback modelinin kesinlikle yolda güvenli hareketler sergilediği söylenebilir. Normalde karoser tipine göre yorumladığımızda kayma ve takla gibi sonu kötü biten bir durum da beklemedik değil!

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.