Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

JLR’nin Özel Araç Biriminden 5.4 Tonluk Zırhlı “Range Rover Sentinel”

İngiliz JLR grubunun özel araç birimi SVO, zırhlı 2019 Range Rover Sentinel'i gösterdi. Ağır zırh giysisi onu fabrika çıkışlı Cyborg yapmış!
JLR’nin Özel Araç Biriminden 5.4 Tonluk Zırhlı “Range Rover Sentinel”
HABER GİRİŞ

Jaguar-Land Rover grubunun özel araç üretim birimi olan SVO, tonlarca ağılıktaki zırhlı bir Ranger Rover’ı gösterdi. Sentinel takısını alan premium SUV, koruma düzeyi artırılmış halde direkt olarak fabrikasında imal edilecek. Birleşik Krallık’ın devlet yetkilileri SVO’dan çıkan Range Rover’ı tercih etmemelerinde hiç bir neden yok. Dalında profesyonel insanların bir araya gelerek ortaya çıkardıkları bu araçların sayısı gün geçtikçe de artıyor.

SVO, bir SUV’u en az spor araba seviyesinde güçlendirip hız yaptırabilirken, bir Jaguar F-Type’yi aynı şasi üzerinde bir ralli aracına dönüştürebiliyor. İnce işliğin uygulandığı son eser de Ranger Rover Sentinel! Bu araç tüm patlayıcı ve silahlardan korunması için üst seviye zırhlanmış ve ağırlığı neredeyse 2 SUV’a ulaşmış…

Prenses Diana yaşamış olsaydı onu en iyi koruyacak aracın bu olduğunu söyleyebilirdik.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Galler Prensesi, 1997 yılında Paris ziyareti sırasında Mercedes S Klass ile girdiği bir tünelden ne yazık ki sağ çıkamamıştı. Aradan geçen 22 senede araç zırh korumalarında çok şey değişti. Birimler kendini aştı ve ortaya onlarca kilogram patlayıcıya dayanabilen Ranger Rover Sentinel çıktı. Dayanma gücünü açacak olursak, 33 kilogramlık bir bomba aracın 2 metre ötesinde patlatılsa dahi kokpitteki insanları koruyabiliyor. SVO’nun XE SV Project 8 ve Range Rover SV Coupe hüsranından sonra birimin kapacağı yönünde haberler çıkmıştı. Görüyoruz ki Sentinel bunu yalanlıyor.

Koruma iç güdüsü had safhada olan İngiliz sokak savaşçısıyla uğrayacağınız çoğu saldırıda, silah mermileri araç tarafından absorbe edilecek. Şöyle ki 5 cm kalınlığındaki camlar, yakından ateş edilen bir AK47 mermisini rahatlıkla durdurabilir. Hatta denilene göre uzun saldırı süresinde dahi bu değişmiyor.

SVO neredeyse tüm olasılıkları hesaplamış. Sentinel’in tavanı bombalara dayanabiliyor. Her hangi bir durumda aracın sınırlarına gelindiği zaman ise kapalı bagaj kapağına koyulan bir cam sayesinde kaçışa izin veriliyor.

GCM Yatırım Banner

Her zaman bir aracın ilk hedefi olan lastikler, SVO’da değişiyor. Hasar alsa bile sizi saldırı alanından çıkartabilecek. Sıcaklık veya başka nedenlerden dolayı deforme olmuş lastiklerle 50 km/h ile saldırı ortamından hızlıca kaça bileceksiniz. İsteğe bağlı olarak SVO’dan siren ve megafon isteyebileceksiniz.

Aşırı şekilde ağırlaşmış olsa da hiç bir yeteneği kaybolmamış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Öyle ki aracın 5.4 ton olduğu söylendi ve bu rakam neredeyse 2 adet Range Rover’ı temsil ediyor. SVO, üzerindeki tüm bu ağır zırhı kaldırabilmesi için versiyonu 5.0L Supercharged olmasına dikkat etmiş. V8 motor 510 beygir güç üretiyor. 2 kat artan ağırlık sebebi ile kalkış süresi de 9.8’e yükselerek bir şekilde iki katına çıkmış oluyor. Şirketin demesine göre lüks SUV’a yapılanların off road yeteneğinden bir şey kaybetmediğini söylediler.

Range Rover’ın Sentinel dönüşümünde tüm alt yapı değişerek süspansiyon, kollar ve bir takım güçlendirmelerle sistemin sürekli darbe emmesi istenmiş. SVO’nun pahalı kişilik çalışmasında, anlattıklarımızla saldırılara karşı insanları yaşatmaya söz veriyor. Veriyor derken biz bu sonucu çıkardık. Son bir yorum yaparsak da 2015 yılında yaptığı Sentinel’den en azından motor konusunda çok daha iyi olmuş. İngiliz ekibin zırhlı 4×4 çalışmasını siz nasıl buldunuz?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın