Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2019 Mini Cooper’ın IIHS Kaza Testleri Sonuçları Yayınlandı!

Karayolu Güvenliği Sigorta Entitüsü (IIHS) eski ve yeni Mini Cooper modellerinin ne kadar sağlam olduklarını test etmiş!
2019 Mini Cooper’ın IIHS Kaza Testleri Sonuçları Yayınlandı!
HABER GİRİŞ

IIHS’nin dün yayınladığı ve firmaların beklemediği bir SUV testinden sonra şimdi de Mini Cooper’ın sağlamlığına dair bir test gerçekleştirmiş. Karayolu Güvenliği  Sigorta Enstitüsü, diğer kaza testi kuruluşlarına göre ince ayrıntılara daha çok önem veriyor. Bu yüzden sürecin biraz daha zorlu geçtiğini söyleyebiliriz.

Günümüz araçları (Çinli kopya arabalar hariç) insan sağlığına yönelik güvenlik çalışmalarında, her noktadan gelebilecek darbelere karşı önlem almaya çalışıyorlar. BMW araç grubunun sevilen markası Mini için de bazı testler uygulanmış ve sonuçların iyi olduğunu şimdiden söylemek mümkün.

Mini Cooper Olabilecek Kazalara İyi Hazırlanmış

IIHS ağırlıklı olarak yandan gelebilecek darbelere karşı aracın vereceği tepkileri ölçmüş. Resimlerde de görüldüğü üzere yandan  çarpışmalarda koruma barlarına takviye olarak hava yastıklarının tam koruma yaptığı söylendi.

Arka yolcu güvenliğine yönelikayrı bir test gerçekleştirilmiş ve çocuk koltuğu aparatları ve korumasından da iyi derecelerle ayrılmış.

GCM Yatırım Banner

Cabrio ve coupe olamak üzere Mini Cooper’ın farklı karoserlerde testleri gerçekleştirilmiş.

İngiliz markanın ikonik spor aracı, önden yani frontal çarpışmada sürücü ve yolcu kısımlarında gelen kuvveti emerek bu kısımda da sağlam olduğunu kanıtlamış.

IIHS Mini Cooper’ın Aktif Güvenlik Sistemlerine de Tam Puan Vermiş

IIHS Mini Cooper'ın Aktif Güvenlik Sistemlerine de Tam Puan VermişTeknolojinin araçlar üzerindeki etkisini aktif güvenlik paketlerinden de anlayabiliriz. Mini’ye en fazla puan kazandıran ön çarpışma önleyici sistem olmuş. İkinci kısımda şehir içi sürüş asistanı ve otomatik frenlemeden puan verilmiş.

İlginizi Çekebilir :

Mini John Cooper Serilerinin En Vahşisi JCW GP Concept'i Tanıttı!
Mini John Cooper Serilerinin En Vahşisi JCW GP Concept’i Tanıttı!

Mini Cooper, hardtop 2 kapılı versiyonun da dahil edildiği kaza testlerinde sağlam bir karakter ortaya koymuş. Sadece standart halojen farların görüş mesafesinden dolayı puan kırılmış.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.