Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2019 Mercedes-Benz C Serisi’nin Başarılı Otonom Sürüş Testini İzleyin!

HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Daha yeni bir sistem olan otonom sürüş teknolojisi, halen daha kabul görmüş ve %100 güvenli diyebileceğimiz bir sistem değil. Düşünülmesi ve ortaya çıkartılması belki uzun zamanlara dayanıyor olabilir ancak bağımsız sürüşlere geçeli fazla bir zaman olmadı. O yüzden, özellikle bununla ön plana çıkan Tesla daha fazla takipçi sayısına sahip.

Bir önceki Mercedes S Serisi, yeni Volvo V40 ve VW UP‘ın otonom testini yapan Fifth Gear programında Daimler’in önceden bu konuda zayıf olduğunu görmüştük. Test görüntülerini buradan izleyebilirsiniz.

C Serisi ile bu sefer sahneye çıkan Mercedes, sistemi ne kadar geliştirdiğini naklen gösterdi. Euro NCAP’ın bundan sonraki testlerinde, aracın otonom sürüş desteği asistanlarını da dikkate alacağını söylemiştik. Belçika menşeli kuruluşun gerçekleştirdiği testin ilk anlarında 50 km/h yaklaşma hızı tepkilerine bakılmış. Yani ACC (Adaptif Cruise Control) frenleme başarılı.

İkinci kısımda 80-130 km/h testleri yapılmış. 80 km/h’de seyir halinde araca ilerleyen C Serisi’nin yine adaptif hız sabitleme sistemi aktif. 130 km/h farkettiyseniz önün araç bulunmuyor. 130 km/h’de C, şerit değişimini algılayabildi ve yörüngesini değiştirdi.

80 km/h’de ise hareket halindeki maket araca yine vurmadan durabildi. Aslında Euro NCAP’ın 10 araç üzerinde gerçekleştirmiş olduğu otonom testlerinde, araçların “makas” yeteneklerinin olmadığı görülmüştü. Gözlerimizi Mercedes C’ye çevirdiğimizde 50. sn’deki “Vehicle Cutting-In” yani tehlike de farklı bir yöne geçme testine başarılı diyebiliriz. Ancak yinede önemli olan bunun yüksek hızlarda gerçekleşip gerçekleşmeyeceği!

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.