Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2019 Kia Sportage’in Yeni Dizel + Hibrit Motorla Beraber Teknik Detayları Verildi!

Kia'nın uzun yıllardır üstünde çalıştığı ve beğenilen SUV modeli Sportage'in makyaj sonrası teknik detayları verildi!
2019 Kia Sportage’in Yeni Dizel + Hibrit Motorla Beraber Teknik Detayları Verildi!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Kia’yı SUV alanında uzun zamandır temsil eden Sportage‘ye ufak bir makyaj operasyonu yapıldı. 1. jenerasyonu 1993 yılında tanıtılan dört kapılı SUV’un, 25 yıllık hayat hikayesi başarılarla doludur. Kia, o yıllarda 4×4 sınıflarına yabancı oluğundan, yardımına Mazda ve Ford yetişmiş. Oluşan ittifak sonucunda, ucuz ama işlevsel arazi taşıtı çıkartılmış.

Yalnız Kia, ilerleyen zamanlarda insanlara hitap gücü en iyi aracı çıkartabilmek adına Mercedes ile de kısa bir ortaklık yaşamış. Sportage’in kısa hayat hikayesinden sonra 4. jenerasyonun yenileme aşamalarından bahsedelim. Dış karoserinde fark edemeyeceğimiz değişimlerden ziyade, “Kia’nın şimdiye kadar yaptığı en temiz dizel motoru” odak noktası olacaktır.

Yeni Sportage’in Dış Yapı Değişimleri BirKaç Parçadan İbaret

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Önceden almış olduğu marka yüzünde kaplan burnu ızgara ve farklı duran far yapısı verilmişti. Son revizeden sonra parçaların biraz daha parlatıldığını görüyoruz. 3D yapıdaki ızgara, piano siyah ve kromla detaylandırılmış. Jant modelleri ve stillerinde değişim yapılmış.

Arka kısımda difüzörün aldığı farklı yapı ve egzozlara takılan krom uçlar dikkat çeken yerlerinden. Ayrıca Kia, Sportage’nin GT-Line versiyonu ile beraber 5 yeni boya seçeneği de ekleyecek.

Kia Sportage’in Kabinine ve Güvenlik Donanımlarına Daha Fazla Önem Verilmiş

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Yeni Kia SUV iç mekanında direksiyon simidi ve gösterge paneli değişmiş. Koltuk yapıları da iki tonlu olarak düşünülmüş. Sanırım orta bölüme bir müdahale yok.

GCM Yatırım Banner

Güvenlik kısmında yapılanlara geldiğimizde; Kia’nın Stop & Go Smart Cruise Control, kolay park Around View Monitor ve sürücüyü uyaran en son destek sistemlerinin hepsinin olduğu söylendi.

Hibrit + Dizel Kavramıyla Çıkış Yapacak İlk Kia Modeli Sportage

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Kia, EcoDynamics + olarak adlandırdığı yeni hafif dizel hibrit motoru, 2.0L hacimli ünite üzerine konumlandırılmış. 48 voltluk bir akü ve Mild – Hybrid Starter Jeneratör ünitesi tarafından motora destek sağlanacak. Böylelikle CO2 emisyon oranlarının %4 civarlarında azaltılacağı bildirildi.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Toyota – GAC Ortaklığında Üretilen EV ix4 SUV Gösterildi!

Yeni güç oranlarına ve en temiz dizel ünvanına sahip 1.6 CRDI motordan 115 ve 136 ps güç alınacak. Son versiyon Sportage’de dört çeker sistemi ve 7 ileri çift kavramalı otomatik vites seçeneği ile sunulacak. Çıkış tarihi olarak; 2018’in üçüncü çeyreğinde Avrupa’da satışa çıkması bekleniyor. Yeni dizel hibrit motorun teknik detayları sanırım çıkışı ile beraber verilecek.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın