Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

DS’in Mercedes E ve Audi A6’nın Karşısına Çıkartacağı 8 Serisi Yorumu!

Citroen'den ayrılarak PSA'nın yeni markası haline gelen DS, üst sınıfta lüks sedan için hazırlıklarını tamamlıyor.
DS’in Mercedes E ve Audi A6’nın Karşısına Çıkartacağı 8 Serisi Yorumu!
HABER GİRİŞ

DS’in geçtiğimiz sene sedan araç konusundaki eğilimini sizlere anlatmıştık. Dünya çoğunlunun tercih ettiği SUV ve crossover araç tarzlarında işe başlayan lüks Fransız marka, Mercedes E ve Audi A6 kıvamında bir dört kapılı üretecek. PSA’nın akılcı hareketleriyle şirket içerisindeki MPV’ler hızlıca yüksek yapılı araçlara çevirilerek, insanlara sunulmuştu.

DS8’e, 508 sedanın tıkandığı noktadaki yükselişi olarak bakabiliriz. SW ile ailesine yeni bir üyeyi de katan 508, Audi A4 ve BMW 3 Serisi segmentleri üzerine çıkamıyordu. Basamağın bir üstü için de DS’ten yararlanılmak istenmiş. 2019 yılında çıkışı yapılacak lüks sedan hakkında bakalım neler söylenmiş.

DS8, Citroen tarafının da lüks sedan temsilcisi olacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Fransız Citroen’in C5 ve C6 ile yaptığı saldırışları belirli bir süre konuşulmuştu. Anladığımız kadarıyla şirket, Shenzen Çin fabrikasında imal edeceği aracını tüm grubun temsilcisi yapacak. İlk verilen rakamlarda uzunluğunun 4.85 metre olacağı ve karşılaştırmalarda BMW 5 Serisi’nden kısa olacağı aktarılmıştı.

PSA’nın resmen Alman avına çıktığı söylenebilir. Dersine iyi çalışan Fransızlar, lüks yaşam alanı için de güzel çalışmalar gerçekleştirecek. Muhtemelen donanım kısımları ve parçaların yerleştirilme biçimi DS7 Crossback’ten aktarılacak.

Elektronik ortamda, çıkış tarihi oranlı yenilenmiş sürümlerin olması bekleniyor. Kokpit parçalarında yine elmas desenlerin hakimiyeti göze çarpacak.

GCM Yatırım Banner
DS8 için orta dereceli güce sahip ünite düşünülüyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==İlk yerleştirilecek motor ünitesinin rekabette zayıf kalacağı fikri ortalarda dolaşıyor. PSA’nın DS8’i 225 ps güç üreten hibrit motorla çıkarmayı planlıyor. Elektrik motorunun özerk olarak 50 km gideceği söylendi.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
2019 DS3 Tarz Yapısının Yanında Elektrikli Motoruyla 450 Km Gidebilecek!

İkinci aşamada DS8’in güncellenecek melez motorunun 300 veya 350 ps güç aralığında olacağı söylendi. Fark ettiyseniz DS8’in rekabette gözüne kestirdiği A6, BMW 5 ve Mercedes E’de üstünlük kuracak bir pozisyonu halen yaratamadı.

Auto Moto‘nun ele aldığı bu konuda DS8’in izlemesi gereken fiyat politikasında da bahsedilmiş. BMW’nin giriş seviyesinde 5 Serisi’nden talep ettiği 45.850 Euro‘ya karşı, PSA’nın en lüks sedanı için giriş seviyesinde en fazla 40.000 Euro talep etmesi öneriliyor. Yeni nesil DS sedan için gelen bilgiler şimdilik bu kadar. İlerleyen zamanlarda DS8 hakkında daha fazla bilgiler verilecektir!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.