Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

12. Nesil Toyota Corolla Sedan’ın Hangi Motorla Üretileceği Belli Oldu!

Aile sedanları içerisinde liderliğini koruyan Corolla'nın 12. nesline dair bazı özelliklerinden bahsedildi. İşte detaylar...
12. Nesil Toyota Corolla Sedan’ın Hangi Motorla Üretileceği Belli Oldu!
HABER GİRİŞ

Dünyadaki insanların halen daha tercihte birinci sırada tutuğu Toyota modeli Corolla‘nın sedan versiyonu dün tanıtılmıştı. Ön kısmı çoğu korsan resimlerde ve dijital tahminlerde saklanmamıştı. Daha doğrusu o kısımda fazla bir değişim olamayacağını herkes biliyordu. Son kasa tipine kavuşan Corolla, öncesinde ABD pazarında hatchback ile sonradan wagon versiyonları gösterilmişti.

İnanılmaz bir geniş bir pazara hitap eden bu aile aracının büründüğü keskin stiller, Corolla’ya olana ilgiyi genişletecektir. Kişiler, şeklinden daha çok , kaput altında neler olacağına odaklandı. Toyota, bir süreliğine emanet diyebileceğimiz dizel motorlarını listelerden kaldırmıştı. Peki Corolla Sedan’da dizele devam edilecek mi?

Corolla 12. jenerasyonla birlikte oldukça iyi tepkiler aldı.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Lexus araçlarında uygulanan aşırı keskin parça stilleri Toyota modellerinde de kullanılmaya başlandı. Aslında Japon marka bu zamana kadar modellerinde koymayı geciktirdiği özellikleri bu sefer fazlasıyla koymaya niyetli. Sunroof için halen daha bir şey diyemiyoruz!

12. jenerasyonun motor bilgilerinden önce güvenliğinde nasıl adımlar atılmış ona bakalım!

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Corolla, bu konuda da rakipleriyle kapışabilmek için işi sıkı tutması gerekti. Nitekimde öyle düşünülerek; şekli değiştirilen 8 dokunmatik ekran, head-up display, adaptif takip asistanı, yaya ve cisim algımala, kör nokta, şeritte tutma, çarpışma önleme sistemi yeni nesil Corolla ile gelecek.

Toyota müşterilerinin merak ettiği dizel konusu kesinleşti.
Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Dizel motorun kesinlikle olmayacağı söylendi. Türkiye’de olacak sedan üretiminde Corolla’lar 1.2T yeni tip motorla imal edilecek. Hibrit kısmında ise 120 ps’lik bir 1.8L motorun kullanılacağı söylendi. Bizler bunu Yaris’te kullanılan 1.5L hibrit diye tahmin etmiştik. Belki burada vergi de dezavantaj olabilir.

GCM Yatırım Banner

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
12. Jenerasyon Corolla’nın En Büyüğü Touring Sports Sizlerle!

Yeniden geliştirilen değişken zamanlı subab teknolojili 1.6L motor 130 ps ile hizmet verecek. Daha sağlam, yenilikçi, güçlü, dinamik, stil sahibi ve hitap gücü yüksek bir tiple çıkış yapan 12. nesil Corolla, bizden beğeni kazandı. Yeni nesil Toyota sedan hakkında gelişme oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.