Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2018’in “Son Cuma”sında Değer Kaybeden BIST ve Hisse Senetlerindeki Değişim

Yıla veda ederken haftanın son işlem gününde değer kaybeden Borsa İstanbul, ASELS, TUPRS ve endekslerdeki gelişmelere bakış.
2018’in “Son Cuma”sında  Değer Kaybeden BIST ve Hisse Senetlerindeki Değişim
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul yılın son işlem haftasını %0.59 değer kaybederek, 90.435 puandan kapattı. Hafta boyunca git gelleri ile yön seçiminde zorlanan endeks belirsiz hareketleri ile küresel piyasalarda da gözlenen yüksek volatil olsa da tedirgin piyasalara paralel hareket etti.

Borsa İstanbul’da son zamanlarda yoğun değer kaybeden hisselerde görülen toparlana yılın son haftasında görülen düşük hacimli piyasa hareketlerinin hakim olduğu işlemlerle kazanımlarını iade etti. THYAO geçtiğimiz günlerde 17,0 TL’lerden değer kaybına başlamış ve 14,70 TL civarına kadar kaybını sürdürmüştü. Tekrar toparlanma gösteren ve 16,50 seviyelerinde hareketlenen hava yolu bugün değer kaybetti ve 10,01 TL’den son fiyatını sergiledi.

ASELS TUPRS ve Bankacılık Hisse Senetlerindeki Gelişmeler

ASELS ve TUPRS Gelişmeleri Ters OrantılıASELS’de geri çekilenler arasında görülürken şirketin son iki haftada imzaladığını açıkladığı iş sözleşmelerinin etkisi hisse senedinde gözlenmedi. Yıl sonu kapanışlarının da yoğun olmasından dolayı düşen hacimler şirket gelişmelerinin kağıda yansımamasına neden olarak değerlendirildi.

TUPRS ise petrol fiyatlarının baz alınma kriterine dair hükümet tarafından gerçekleşecek açıklamanın ve küresel petrol fiyatlarının baskısında ciddi bir kayıp sergilemesine rağmen endekse yine ters orantılı hareket ederek günlük bazda %1.03’lük primlenme ile 117,50 TL’den son işlemini gerçekleştirdi.

Bankacılık endeksinde geri çekilme hakimdi. Endeks psikolojik 118k seviyesinin yaklaşık 1000 puan altında (117.193) kapanış yaptı. XBANK’ın 12 bileşeninden 5 tanesi değer kaybederken (en fazla kayıp %5.46 ile QNBFB), 3 tanesi günlük değişimlerini nötrledi. Geri kalan 4 hisse senedi ise TKSB (+%2.67) öncülüğünde değer kazandı.

GCM Yatırım Banner

BIST Hacimli Kaybeden ve Kazananlarında Son Hafta Güncellemesi

BIST Listelerinde 2018 Yılının Son Cuma DeğişimiBorsa İstanbul listelerinde hacimli sıralaması GARAN, THYAO, HALKB ve KOZAA şeklinde gerçekleşti. KOZAA bugün KAP’ta açıklanan kaybettiği davası ile gündeme gelmişti ve hisse günü %3.45 değer kaybederek 9,28 TL’den ticareti kapattı.

Endeksin en fazla değer kaybeden hisse senetlerinde son günlerin ünlü kaybedeni ADESE %13.62 gevşeme gösterirken, %6.18 ile TKFEN ve yine değer kaybı listesinde yer alan %4.71 daralma ile DESA dikkat çekti. Diğer tarafta en fazla kazanımları işaret eden kağıtlarda KLNMA (%8.09), SISE (%4.27) ve %2.93 ile QNBFL gözlemlendi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.