Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Manhart’ın Porsche 911 Turbo Modifiyesi GT2 RS’e Kafa Tutuyor!

Modifiye şirketi Manhart, BMW dışında gösterişli bir Porsche'yi de geliştirme programına kattı. İşte detaylar...
Manhart’ın Porsche 911 Turbo Modifiyesi GT2 RS’e Kafa Tutuyor!
HABER GİRİŞ

Manhart-Team, genel olarak modifiye çalışmalarında BMW M-GmbH’nin peşinden ayrılmaz. Araçlar üzerinde bir tipleme oluşturur ve onun bir Manhart aracı olduğunu anlarız. Aynı Liberty Walk veya Brabus‘u anladığımız gibi. BMW üzerinde en son MH5 adında son nesil M5’i ekstra güçlerle donatırken görmüştük.

Birkaç tane Mercedes ve Audi çalışması dışında şimdi de Porsche’yi listesine ekliyor. 911 Turbo (991 II) Manhart merkezine getirildiğinde durumlar normalken, çıkışı sonrası ortamda kasırga havası estirilmiş. Güç kısımlarının profesyonelce oynanması ile Turbo, neredeyse GT2 RS‘e rakip olacak düzeye getirilmiş. Bakalım garajdan kaç beygir çıkmış!

Porsche 911 normalde de biblo gibi bir spor otomobil değil mi?

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==MH5 BMW M5 çalışmasının ikizini 911 Turbo’da da görüyoruz. Simsiyah boyasının parlaklığı, ilk göze çarpanlardan. Porsche’nin yapısal olarak bir yerinde ekleme veya çıkarma gibi işlemler olmamış.

Tampon hava girişleri çerçevesine ve kaputun sağ köşe kısmına altın sarısı kalın şerit uygulaması olmuş.

Turbo Manhart’ın şeritleri yan kısmından da geçirilmiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Manhart’ın da shop kısmına baktığınızda çeşitli jant tasarımları da yaptığını görebilirsiniz. 911 Turbo üzerindeki lastik grubu Manhart’ın Techart Formula IV serisinden.

GCM Yatırım Banner

21 inç, davlumbazı dolduran jantların 5 kollu hali gayet iç açıcı duruyor. Ayrıca 911 normalden 30 mm daha alçak. Öte yandan gold şerit uygulamasını bu sefer kapı altlarında görüyoruz.

911’in asil duran arka kısmına bakıyoruz.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==4 çıkışlı egzozlarının dengesini sağlamak için bekleyen rüzgar kanadı, yine çok havalı. Sarı şerit burada bitirilmiş. Ön kısımda olduğu gibi bu kısımda da değişim olmamış.

Beygir yükseltme çalışmaları 3.8L üzerinden gerçekleştirilmiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==PDK şanzımanlı 4×4 aracın standart gücü 540 ps. 710 nm torkla birlikte kalkış süresi 3 saniye. Maksimum da 320 km/h’ye çıkabiliyor. ECU kısmına yapılan farklı yazılım sonrasında araç 680 ps‘e yükseltilmiş.

Tork ise 870 nm’ye çıkartılmış. Hızlanma kısmında yazılım sonrası 911 Turbo, 2.9 sn‘de kalkış yapmış.

Zaten 580 PS PDK 4X4’de aynı sürede kalkıyor. Anladığımız kadarı ile GT2 RS’e sadece güç oranlarında yaklaşmış.

2.8 saniyede kalkış ve 340 km/h son sürate çıkan GT2 RS için biraz daha zaman var gibi duruyor. Manhart Porsche geliştirmesi konusunda siz neler düşünüyorsunuz?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.