Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Vergi Rekortmenleri Listesi Açıklandı! Gizli Tutulan İsimler Dikkat Çekti!

Maliye Bakanlığı, vergi rekortmenleri listesini açıkladı. Ancak listedeki bazı kurum ve kuruluşlar, isimlerinin açıklanmasını istemedi. İşte ayrıntılar:
2016 Vergi Rekortmenleri Listesi Açıklandı! Gizli Tutulan İsimler Dikkat Çekti!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

2016 yılının vergi rekortmenleri açıklanırken, ismi açıklanmayan kişi ve kurumlar merak konusu oldu. Zira kurumlardan 27 tanesi isimlerinin açıklanmasını istemezken, kişilerden de 53’ü adının gizli tutulmasını tercih etti. Peki, kamuoyuyla paylaşılanlar kimler oldu? İşte 2016 yılının açıklanan vergi rekortmenleri;

Kurumlar vergisi rekortmenliğinde ikinci sırayı Ziraat Bankası (1.8 milyar), üçüncüyü ise Merkez Bankası (1.6 milyar) aldı. İlk sıradaki kurum ise gizli tutuldu.

Kurumlar vergisi rekortmenliğinde ikinci sırayı Ziraat Bankası (1.8 milyar) aldı

Listenin geri kalanında da bankalar yer aldı. Kurumlar vergisi rekortmenliğinde Merkez Bankası’ndan sonra sırasıyla Garanti, Akbank, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Halkbank geldi.

2016 kurumlar vergi listesinde ilk sıralarda bankalar yer aldı.

Kurumlar vergisi rekortmenler listesinde 10. sırayı, Elektrik Üretim A.Ş. aldı. Geçtiğimiz yıl 5. sırada yer alan Turkcell ise 48’inci sıraya kadar geriledi.

Gelir vergisi rekortmenleri listesinin ilk 4 ismi değişmezken, birinci sırayı 2015’te de olduğu gibi (45.2 milyon TL) Vehbi Koç’un kızı Semahat Sevim Arsel (46.9 milyon) kaptı.

Birinci sırayı (45.2 milyon TL) Vehbi Koç’un kızı Semahat Sevim Arsel (46.9 milyon) kaptı.

GCM Yatırım Banner

İkinci sırayı Türkiye’nin en zengin iş adamları denildiğinde akla gelen ilk isimlerden olan Rahmi Koç alırken, üçüncü sırada Şarık Tara, dördüncüde Suna Kıraç yer aldı.

Sonraki 4 isim isminin gizli tutulmasını tercih ederken, 9. sırada Ömer Koç’un yer aldığı belirtildi. Ali Ağaoğlu listede görülmezken, Acun Ilıcalı 7.2 milyonla 38. sıraya, Cem Yılmaz da 4.7 milyonla 89. sıraya geriledi. Ancak 2016 vergi rekortmenleri listesinde en çok merak edilen husus, kurumlar vergisinde ilk sırayı kimin kaptığı oldu.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.