Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2 Şirketin Bedelsiz için Beklenen Gün Geldi: Bugün Hesaplarda

Hisseleri rekor kıran şirketin bedelsizi için beklenen gün geldi. Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun açıklamasında göre bugün hesaplara giriyor. Detaylar haberde...
2 Şirketin Bedelsiz için Beklenen Gün Geldi: Bugün Hesaplarda
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Bedelsiz sermaye artırımı yapan iki şirket için hak kullanım işlemleri açıklaması geldi. Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından yapılan açıklamaya göre Sarkuysan ile Sanifoam’nın bedelsiz sermaye artırımı işleminde kaydileşmiş pay senetlerinin artırım karşılıkları ilgili üyelerin müşteri alt hesaplarına 22.08.2024 tarihinde alacak kaydedildi.

Bedelsiz için hak sahipleri dün itibarıyla belirlendi.

Hisseleri rekor kıran Sanifoam Endüstri, 30 milyon TL sermayesini yüzde artırarak 150 milyon TL’ye çıkardı. Bir yılda yüzde 340 oranında artan SANFM payları, bugün 20,7 lira ile Salı günü kırdığı tüm zamanların rekorunu denedi. Pozitif seyreden hisseler bir ayda yüzde 32, bir haftada yüzde 13 kazandırdı. 1 lot SANFM hissesi olanlar yaklaşık 4 lot hisseyi daha bedelsiz aldı.

Şirket sermayesini yüzde 20 oranında bedelsiz artırma kararı alan Sarkuysan hisseleri de günlük artış kaydetti.  Ancak Temmuz başından bu yana gerileyen SARKY payları, son bir yılda yüzde 17 ile negatif bölgede duruyor.

Tüm zamanların rekorunu 39,48 lira ile Eylül 2023’te kıran SARKY, bu yıl en yüksek 32,41 lira oldu. Bugün 24 lira civarında fiyatlanıyor.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın