Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

1989 Defender 110 Pahalı Bir Restorasyon Sonrası Astronomik Rakama Satıldı!

Arkonik adlı, Land Rover grubunun yenilmelerini üstlenen şirket, pahalı bir restore çalışmasına imza atmış.
1989 Defender 110 Pahalı Bir Restorasyon Sonrası Astronomik Rakama Satıldı!
HABER GİRİŞ

Klasik bir Land Rover Defender‘ın iyi dereceli bir restorasyonuna bakmaktayız. İngiliz markanın karakterli ve off roadun vazgeçilmez aracına çok fazla para harcanmış. Araç, alışılmışın dışında, geçmişin izlerini taşıyacak şekilde değil daha modern parçalarla ele alınmış. Üretimden kaldırılarak son Works V8 ile kapanışını yapan SUV modelin yeni kasası için çalışmalar başlatılmıştı.

Konu ile en alakalılardan alan Arkonik, Defender’ı baştan sona herkesin hayranlıkla bakacağı bir şekle getirmiş. Yasal yolların yasal tankı gibi duran aracın üzerinde farkedilir değişimlere gidilmiş.

Defender karoserinde robotik hareketler mevcut.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Yenilemeyi üstlenen şirket ilk önce dış boya rengini tazelemeyle işe başlamış. Metal plakaların koyulduğu çamurluk üstleri, farklı renk detayı olarak göze güzel geliyor. Genelde yatay çubuklara sahip ızgara, far etrafına yapılan Zambezi gümüş maskeyle birlikte daraltılmış.

Tampon kısmında sadece sis farı ilavesi olduğunu görüyoruz.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==OEM davlumbaz yuvasına ise BFGoodrich T / A KO2 lastikleri takılmış. Siyah rengin sürdürüldüğü 18 inç Kahn Defend jantlar aracı lüks göstermiş. Alt kısmı da boş geçilmemiş ve diferansiyel koruma ilavesi yapılmış.

Arkonik arka kısımda parça şekillerinde olmasa da içeriklerinde yenilikler gerçekleştirmiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Modifiye şirketi logosunu taşıyan bir stepne arka bagaja monte edilmiş. Arka stoplar Defender’a ait ancak LED teknolojisine sahip. Yine çamurluk altlarında metal plaka süslerine yer verilmiş.

GCM Yatırım Banner
Defender 110’un normal kokpiti lüks anlayışla yer değiştirilmiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Pahalı SUV çalışmasının iç mekan kısmında ön koltukların yapısı sportifleştirilmiş. Arka iki sıra haline uzanan yolcu koltukları da iki kişilik pozisyonda. Deri ağırlıklı kabinde, elmas kapitone siyah deriyi koltuk, kapılar ve orta konsolda rastlıyoruz.

Manuel olarak bırakılan camlara karşı orta konsola günümüz dokunmatik ekranlarından takılmış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Siyah tonlu deri kaplamalardan sonra ön kısımda direksiyon simidi kendini çok belli ediyor. Düğmeler, vites topuzları, havalandırma mazgalları ve tavan komple elden geçirilmiş. Kokpitinde modern hava bir de Ice White LED aydınlatma paketi ile yükseltilmiş.

Bu işlerin maliyetini bilmesek de Arkonik’ten çıkan bu Defender 110, 145.000 dolara satılmış. Güçlü 3.5L V8 ile hareket eden Land’ın ücretine astronomik diyebiliriz. Dış kısımda gerekli müdahalelere karşı kokpitinde yapılan lüks anlayış doğrusu hoşumuza gitti. 1989 model bir araba için verilen binlerce dolar için siz ne düşüyorsunuz?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın