
Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., yüzde 49,99 oranında iştiraki olan Electrip Global Limited’in sermaye artırımına katılarak şirkete 5,4 milyon dolar tutarında kaynak sağladı.
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Jersey merkezli Electrip Global Limited, işletme sermayesi ihtiyacını karşılamak amacıyla sermayesini 10,9 milyon dolar artırmaya karar verdi. Gerçekleştirilen bu artırım ile şirketin sermayesi 276,3 milyon dolardan 287,2 milyon dolara yükseldi.
Zorlu Enerji, bu nakit sermaye artırımına, sermayedeki payı oranında düşen 5,4 milyon dolar tutarını ödeyerek iştirak etti. Electrip Global’in yüzde 50,01 hissesine sahip diğer ortağı Wren House Infrastructure GP LLP de artırıma aynı tutarda katılım sağladı.