Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Ziraat Katılım halka arz yolunda ilk resmi adımı attı

Ziraat Katılım Bankası, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurarak süreci resmen başlattı.
Ziraat Katılım halka arz yolunda ilk resmi adımı attı
HABER GİRİŞ

Türkiye’nin ilk kamu katılım bankası olan Ziraat Katılım, halka arz sürecini başlattı. Banka, kayıtlı sermaye sistemine geçiş ve esas sözleşme değişikliği için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu.

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, halka arzın bankanın gelecek hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Özdemir, 10 yılda 219 şubeye ulaştıklarını, 600 milyar TL’yi aşan aktif büyüklükleriyle sektörde 2. sırada olduklarını vurguladı.

Sermaye artırımı yoluyla gerçekleşecek halka arzda mevcut ortaklardan pay satışı yapılmayacak. Bu hamleyle, bankanın özkaynak yapısının güçlendirilmesi ve sürdürülebilir büyümenin desteklenmesi hedefleniyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.