Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Ziraat Bankası’nın Mülteci Şartlı Kredi İddiasına Açıklama Geldi

Ziraat Bankası üzerinden, mülteci çalıştırmak koşuluyla kredi verildiğine yönelik iddialara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı açıklık getirdi.
Ziraat Bankası’nın Mülteci Şartlı Kredi İddiasına Açıklama Geldi
YAYINLANMA ZAMANI

Dün kamuoyunun gündemine düşen haberde Ziraat Bankası’nın küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) verdiği krediler için mülteci çalıştırma şartı sunduğu iddiasına bugün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi.

Kamu bankası olan Ziraat Bankası’nın KOBİ’lere verdiği kerdiler için en az 1 Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartını getirdiği iddiası İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı.

Yapılan açıklamada, söz konusu iddiayı içeren haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, mültecilerin ekonomik hayata katılımının kamu bankası tarafından değil, uluslararası fonla desteklendiği aktarıldı.

Türkiye Kayıtlı İstihdam Projesi kapsamında sığınmacıların ekonomik ve sosyal alanlardaki ihtiyaçlarının karşılanması için Almanya Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından fon oluşturulduğu ve gerekli finansmanların söz konusu fon üzerinden sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, “Söz konusu destekler için Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’nden herhangi bir harcama yapılmadığı gibi bu uluslararası fon Türk vatandaşlarının istihdamını artıracak şekilde kullanılmaktadır. Anılan fonların kullandırımı KOSGEB ile protokol yapan kamu ve özel bankaların aracılığıyla yapılmaktadır. Bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Ziraat Bankası KOBİ’lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor’ başlıklı haberler dezenformasyon içermektedir” denildi.

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.