Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Yılmaz’dan Sert İniş Açıklaması: Kısmi Gerilemeler Olabilir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide sert bir iniş öngörmediklerini, kısmi gerilemeler olabileceğini ifade etti. Detaylar şöyle...
Yılmaz’dan Sert İniş Açıklaması: Kısmi Gerilemeler Olabilir
HABER GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, EKONOMİ gazetesi tarafından gerçekleştirilen röportajda açıklamalarda bulundu. Ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz, enflasyonda baz etkisinin rolüne dikkat çekerek, bu etkinin tek başına enflasyonun düşmesine yetmeyeceğini, programlı bir yaklaşımın gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, son ekonomik verilerin yavaşlama sinyalleri içerdiğini ancak sert bir ekonomik iniş yaşanacağına dair bir endişelerinin olmadığını belirterek, “Ekonomide sert bir iniş beklemiyoruz, büyüme hızında kısmi gerilemeler olabilir, ancak negatif bir tablo oluşmayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz ayrıca, dezenflasyonist bir politikayla uyumlu bir büyüme stratejisi izlediklerini ifade etti. Bu strateji kapsamında üretimi, yatırımı ve ihracatı artırmayı hedeflediklerini söyleyen Yılmaz, “Büyümenin kompozisyonunu yatırım ve üretim ağırlıklı hale getirmek istiyoruz. Tüketimin payını düşürüp, yatırım ve ihracatın payını artırmayı amaçlıyoruz. Bu yaklaşım, enflasyonla mücadeleye de katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Elektrikli otomobil sektörüne de değinen Yılmaz, Türkiye’nin bu alanda sadece tek bir firmaya bağlı kalamayacağını vurguladı. Togg’un yanı sıra Türkiye’de yatırım yapacak diğer markalarla da rekabetin olacağını belirterek, “Türkiye, elektrikli otomobil sürecine tek bir firmayla gidemez, sektörde çok sayıda firma olmalı” diye konuştu.

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.