YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş.’nin yüzde 100 bağlı ortaklığı Reap Battery, yatırım sürecini tamamlayarak İstanbul Tuzla’da kurulan tesisinde LFP (Lityum-Demir-Fosfat) tabanlı enerji depolama sistemlerinin üretimine resmen başladı.
Yıllık 5 GWh kapasiteye sahip tesis, yalnızca Türkiye pazarına değil; ABD, Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika başta olmak üzere geniş bir coğrafyaya ihracat yapmayı hedefleyen bölgesel bir üretim üssü olarak konumlanıyor.
Şirket, robotik hatlarla donatılmış üretim tesisinde yenilenebilir enerji santralleri ve elektrik şebekeleri için 0,5C ve 1C şarj/deşarj gücünde EDS çözümleri geliştirecek. Ayrıca ticari, endüstriyel, konut tipi bataryaların yanı sıra mobilite alanına yönelik özel depolama ürünleri de üretilecek.
Reap Battery’nin resmi açılış töreninin, sektör temsilcileri ile kamu kurumlarının katılımıyla önümüzdeki günlerde yapılacağı açıklandı.